De ce aztecii au construit o gigantică statuie a zeului Tlaloc sub formă de navă spaţială?


Tlaloc este o zeitate străveche proeminentă în culturile mezoamericane. Conform legendelor, acest zeu puternic posedă capacitatea de a declanșa manifestări simultane de grindină, tunete și fulgere. Mai mult, în calitate de stăpân al apei, el este asociat simbolic cu creaturile marine. Având în vedere legătura sa strânsă cu apa, originile lui Tlaloc pot fi urmărite până la „Marele Potop” mitologic. În ciuda originilor sale aztece, el a fost venerat pe scară largă în diferite civilizații mezoamericane.

O reprezentare remarcabilă a lui Tlaloc poate fi găsită sub forma unei statui megalitice de bazalt descoperită în Caotlinchan în secolul al XIX-lea. Această structură megalitică a fost construită cu bazalt și a fost sculptată de mâini experte deoarece fiecare detaliu este foarte bine păstrat chiar și astăzi. Cu toate acestea, unul dintre lucrurile care i-au lăsat perplecşi cel mai mult pe experți nu este structura sa complex elaborată, ci greutatea sa, în ciuda faptului că este o statuie relativ mică în comparație cu altele.

Când monumentul este analizat îndeaproape, devine destul de clar că aceasta nu este o statuie doar pentru a venera zeitatea. Forma unei nave spațiale pe care o are este un mister pe care arheologii nu îl pot explica. Este posibil ca aceasta să fie o reprezentare aztecă a navei spațiale pe care astronauții antici au folosit-o când au vizitat Pământul în vechime? Sau, dimpotrivă, forma sa este o simplă coincidență?

În 1963, s-a hotărât transportarea colosului de piatră în capitala Mexicului, Mexico City, pentru a fi expus la noul Muzeu Naţional de Antropologie. A trebuit să fie construită o remorcă specială pentru a transporta acest artefact enorm, care cântărește 168 de tone și are o înălțime de 8 metri.

Sculptura a ajuns la noua sa casă în timpul sezonului uscat, în timpul căruia nu prea plouă. Dar, la sosirea lui Tlaloc, cea mai puternică furtună înregistrată vreodată în această perioadă a anului a cuprins toată zona din jurul lui Mexico City. A plouat neîncetat zile întregi, unii susținând că ar putea fi un eveniment supranatural, ca urmare a supărării zeului.


Lasă un comentariu