Ce statui misterioase se găsesc ascunse în peşterile din Insula Paştelui? Ele sunt total diferite faţă de celebrele statui afişate pe insulă…

  •  
  •  
  •  
  •  

Insula Paştelui a devenit celebră în lume dtorită statuilor gigantice de pe insulă, în care sunt reprezentaţi nişte capete umane. Unii spun că ar fi vorba de capete de extratereştri sau de zei. Însă, în afară de aceste statui misterioase, Insula Paştelui mai are încă două enigme încă nedescifrate suficient: mormintele acoperite cu platforme şi numite Ahu, dintre care unele datează dintr-o epocă foarte depărtată şi conţin schelete ale unor indivizi aparţinând unei populaţii dispărute de pe insulă, precum şi tăbliţele cu scriere rongo-rongo, până astăzi nedescifrată – singura scriere găsită în mulţimea insulelor care formează Polinezia.

Interesant e faptul că în numărul din septembrie 1958 al revistei „Fate“putem găsi scrise următoarele: „Thor Heyerdahl a fost un aventurier care a petrecut o perioadă lungă de timp pe Insula Paştelui. El a publicat o carte intitulată „Aku-Aku“ în care îşi reia speculaţiile despre America de Sud. De asemenea, el susţine că pe Insula Paştelui au existat cel puţin trei culturi succesive.

El dezvăluie că locuitorii insulei cărora le câştigase încrederea l-au dus prin puţuri înfricoşător de înguste în peşteri secrete. Depozitate aici erau sculpturi foarte diferite de cele care aduseseră insulei faima mondială. O ipoteză susţine că autorii statuilor timpurii au fost cuceriţi de cei care le-au ridicat pe următoarele. Iar aceşti oameni şi statuile lor au fost, la rândul lor, doborâţi de altii“.

Oare ce statui misterioase se găsesc depozitate în subteranul Insulei Paştelui, statui ce sunt „foarte diferite de cele care aduseseră insulei faima mondială„?

Foto: prelucrare proprie


  •  
  •  
  •  
  •  

Adblock Detectat

Intretinerea acestui site este una costisitoare. Singurele venituri care ne sustin activitatea sunt din publicitatea on-line. Browserul dvs. are instalat un ad-blocker care nu permite afisarea acestora. Pentru citirea articolului, va rugam sa dezactivati modulul Adblock (whitelist / Pause on this site). Va multumim pentru intelegere!

Refresh Page