Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Misterul unor piramide mai puţin cunoscute: cele din Tenerife şi din Mauritius

316

blankPiramidele sunt monumente misterioase, de dimensiuni colosale sau de dimensiuni mai mici, care au trecut testul timpului şi care sunt amintite de legendele universale, transmise de la o generație la alta.

În ciuda faptului că diverse cercetări au arătat numeroase efecte benefice ale piramidelor, care ar fi putut fi construite din diferite motive, altele decât cele sugerate de cercetătorii oficiali, există încă multă confuzie și secrete cu privire la aceste monumente vechi.

Aflate la mii de kilometri distanţă, şi despărţite de vechiul continent african, se află câteva piramide incredibile, dar mai puțin cunoscute, cele din insulele Tenerife (N-V Africii) și Mauritius (S-E Africii).

blank

Deși nu la fel de monumentale ca piramidele din Egipt, piramidele de pe cele două insule tropicale reprezintă un mare mister. 7 piramide sunt situate în Mauritius, iar alte 6 în Tenerife. Toate au caracteristici comune care le fac aproape asemănătoare; sunt piramide în trepte, construite în complexe multi-structurate, tehnica de construcție fiind identică pentru ambele situri arheologice. Majoritatea materialelor folosite constau din roci vulcanice, niciuna dintre piramide nedepăşind 12 metri. Probabil că cea mai remarcabilă trăsătură este perfecta lor aliniere astronomică cu solstițiile de iarnă și de vară.

Piramidele din Mauritius

blank

La est de Madagascar, în sud-estul Africii, se află mica insulă Mauritius. Locul unde se află cele șapte piramide este numit “Plaine Magnien”. Cu ceva timp în urmă, piramidele mauritiene erau protejate de legile internaționale, dar, în prezent, legile respective nu mai sunt valabile, fiind lăsate de izbelişte. Până în prezent, nu s-a efectuat niciun studiu arheologic serios în această privinţă, cunoscându-se foarte puține despre originile lor, constructorii și scopul construcției lor.

Deşi există unii care spun că piramidele din Mauritius n-ar fi altceva decât bucăţi de pietre colectate şi adunate de fermierii locali în timpurile actuale, totuşi colţurile precise, scările şi perfecta lor aliniere astronomică arată că piramidele sunt reale şi au o vechime de mii de ani.

Piramidele din Tenerife

blank

Spre deosebire de piramidele din Mauritius, cele din Tenerife au fost studiate mai mult la începutul anilor ’90. Conform studiilor realizate de cercetătorul Thor Heyerdahl, constructorii piramidelor din Tenerife au fost oamenii Gaunche, un grup etnic enigmatic, cu pielea albă, ochi albaştri şi părul blond, care a locuit în Tenerife cu mii de ani în urmă. Se crede că ei au migrat pe insulă undeva între anii 1000 și 100 î.Hr., unii spunând că ar fi urmaşii atlanţilor. La fel ca şi piramidele din Mauritius, cele din Tenerife au o aliniere astronomică remarcabilă.

Aceste două exemple de piramide mai puţin cunoscute arată faptul că aceste construcţii au fost ridicate pe tot globul, având un aspect similar, în ciuda numeroaselor diferențe culturale din fiecare regiune a lumii unde sunt situate. Ţinând cont de acest lucru, ne putem întreba: cine au fost aceşti constructori? De unde au venit? Cum arătau ei? Acestea sunt întrebări la care ar trebui să se găsească un răspuns…

Orgoni Crystal