Un antropolog şochează: „Nu-i nicio îndoială că elfii – fiinţe legendare – există!” Guvernul Islandei e singurul din lume care a negociat cu elfii construirea unei autostrăzi…


elfiDe la începutul timpului, elfii au fost chestiuni de legendă în Islanda, dar localnicii de aici vă vor spune cu sinceritate că elfii apar în mod regulat pentru cei care știu cum să îi vadă. Localnicii vă vor spune că nu există nicio îndoială că elfii există! Şantierele de construcții au fost mutate în așa fel încât să nu perturbe elfii, iar pescarii au refuzat să iasă la mare, din cauza avertismentelor elfilor; aici, în Islanda, aceste creaturi sunt o parte din viața de zi cu zi a oamenilor.

Dar sincer, chiar există cu adevărat? Antropologul Magnus Skarphedinsson a petrecut zeci de ani, strângând diverse poveşti ale martorilor oculari, iar el e convins că răspunsul este afirmativ. În vârstă de 60 de ani, nu-i nicio ruşine pentru el să-şi pună la îndoială reputaţia profesională, afirmând foarte clar că „Nu există nicio îndoială că elfii există!”

Dar, ce este mai exact un elf? O ființă bine intenționată, mai mică decât omul, care trăiește în aer liber și care nu vorbește. Să vedem, de exemplu, o povestire, care arată că elfii nu sunt doar un mit. O femeie a cunoscut un pescar ce a putut să vadă mai mulţi elfi, care şi ei se duceau spre mare pentru pești. Într-o dimineață, în februarie 1921, el a observat că elfii nu se mai îndreptau spre mare și a încercat să îi convingă şi pe ceilalți pescari să n-o facă. În acea zi, a existat o furtună neobișnuit de violentă în Atlanticul de Nord, iar pescarii care nu au luat în seamă avertismentul colegului lor şi-au pierdut vieţile.

Șapte ani mai târziu, în iunie 1928, elfii iar nu au ieşit la mare; semn de o nouă furtună? Nu neapărat, căci nu a existat niciodată o furtună aprigă pe mare în acel moment al anului. N-a fost atunci vreo furtună, dar pescarii care au ieşit, n-au prins mai nimic. „Elfii ştiau”…

Islandezii ţin foarte mult la elfi. În 1971, elfii au perturbat construcția unei autostrăzi naționale din Reykjavik către nord-est. Proiectul a suferit repetate dificultăți tehnice neobișnuite, deoarece proiectanţii nu doreau să mute un bolovan mare, care se spune că servea ca şi casă a elfilor şi care se afla în calea noului drum. Antropologul Skarphedinsson povesteşte: „S-a făcut în cele din urmă un acord, ca elfii să iasă din piatră timp de o săptămână, până când aceasta va fi mutată 15 de metri. Aceasta este, probabil, singura țară din lume, al cărei guvern a vorbit oficial cu spiriduşii”.

Sursa: scmp.com

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO