150 de oameni de ştiinţă se adună într-o întrunire secretă pentru a discuta crearea de oameni artificiali! Ei spun că vor doar să cloneze celule umane…


clone umaneIată ce ştire putem citi de pe cotidianul Ocultei Mondiale, New York Times:

Oamenii de știință gândesc acum la fabricarea unui genom uman, ceea ce înseamnă că ar putea folosi elementele chimice pentru fabricarea ADN-ul conținut în cromozomii umani. Perspectiva creează îngrijorare în comunitatea ştiinţifică, deoarece ar putea fi posibil, prin clonare, să se folosească genom sintetic pentru a crea ființe umane fără părinți biologici!

Organizatorii spun că acest proiect ar putea avea un mare câștig științific, urmând Proiectul genomului uman, care a avut drept scop citirea unei secvenţe de trei miliarde de litere chimice în ADN-ul matricii umane. Noul proiect, prin contrast, ar implica nu citirea, ci mai degrabă scrierea genomului uman – sintetizând toate cele trei miliarde de unităţi din elementele chimice.

Dar, o astfel de încercare ar ridica numeroase probleme etice. Ar putea oamenii de ştiinţă să creeze oameni cu anumite tipuri de trăsături, ca de exemplu oameni născuţi și crescuţi să fie soldați? Sau ar putea fi posibil să se facă clone ale anumitor persoane?

„Ar fi OK, de exemplu, pentru a sintetiza genomul lui Einstein?”, se întreabă Drew Endy, bioinginer la Stanford, şi Laurie Zoloth, specialist în bioetică la Universitatea Northwestern, ce au scris un eseu în care critică proiectul propus. „Dacă da, cât de multe genomuri Einstein ar trebui să fie făcute și instalate în celule?” Dr. Endy, deși a fost invitat, a spus că în mod deliberat nu a participat la întâlnirea de la Harvard, pentru că nu s-a analizat corespunzător toate implicațiile etice ale proiectului.

George Church, profesor de genetică la Harvard Medical School şi unul din organizatorii proiectului propus, a declarat că există o neînțelegere. Proiectul nu are drept scop crearea de oameni, ci doar de celule, și el nu se limitează la genele umane. George Church a mai declarat că întâlnirea este una închisă faţă de mass-media, participanţii fiind rugați să nu ofere informaţii on-line.

P.S. Mda… Cică ei se întrunesc să discute doar de crearea de celule umane, nu de oameni, dar totuşi întrunirea este una secretă, închisă, ceea ce automat va da naştere la suspiciuni.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO