„Lumea noastră este spirituală, mentală şi imaterială” – spune un renumit fizician. Conştiinţa domină materia?


Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free) + prelucrare proprie

În 2005, profesorul de fizică și astronomie la Universitatea Johns Hopkins, Richard Conn Henry, a publicat în revista „Nature” o lucrare intitulată „Universul mental”. În ea, scrie următoarele: „O concluzie fundamentală a noii fizici recunoaște, de asemenea, că observatorul creează realitatea. În calitate de observatori, suntem implicați personal în crearea propriei noastre realități. Fizicienii sunt obligați să admită că Universul este o construcție „mentală”. Fizicianul Sir James Jeans scria odată că fluxul de cunoaștere se îndreaptă spre o realitate nemecanică; Universul începe să arate mai mult ca un mare gând decât ca o mare mașină. Mintea nu mai pare a fi un intrus accidental în tărâmul materiei, ar trebui să o numim mai degrabă ca fiind creatorul și guvernatorul tărâmului materiei… Universul este imaterial-mental și spiritual”.

Ideea de bază din acest fragment este aceea că, într-un fel sau altul, conștiința este direct împletită cu ceea ce percepem a fi lumea noastră materială fizică și că natura realității este alcătuită din „lucruri” non-fizice. Au existat încercări serioase de a păstra o lume materială – dar ele nu servesc decât pentru a păstra o iluzie. Această iluzie este ideea că structura realității noastre ar fi doar una fundamental fizică.

Nikola Tesla spunea odată că „În ziua în care știința începe să studieze fenomene non-fizice, va face mai multe progrese într-un deceniu decât în ​​toate secolele anterioare ale existenței sale”. Mulți oameni de știință simt acelaşi lucru, deşi există încă o lipsă imensă de atenție acordată științei imateriale în lumea academică principală. Acest lucru este ciudat, mai ales că la cele mai înalte niveluri de guvernare, de exemplu în Departamentul American al Apărării, fenomenele non-fizice – telepatia, clarviziunea, viziunea la distanță, precogniția și multe altele – au fost studiate și verificate de foarte mult timp. Aceste fenomene se află în domeniul parapsihologiei, care este direct împletit cu fizica cuantică.

Cercetarea fenomenelor parapsihologice (psi) se desfășoară în diverse universități și centre de cercetare acreditate din întreaga lume de către academicieni din diferite discipline instruite în metoda științifică (de exemplu, aproximativ 80 de doctorate au fost acordate în subiecte legate de psi în Marea Britanie în ultimii ani). Această cercetare a continuat timp de peste un secol, în ciuda „interdicţiei” investigării subiectului, a lipsei aproape totale de finanțare și a atacurilor profesionale și personale. Interesant este faptul că mai mult de 20 de laureați ai premiului Nobel și mulți alți oameni de știință eminenți au susținut studiul fenomenelor parapsihologice sau chiar au efectuat ei înșiși cercetări.

Aşadar, de ce există o rezistență atât de puternică? Ar putea fi pur și simplu faptul că implicațiile cu privire la descoperirile din acest domeniu sunt prea mari? Unele descoperiri ar putea pur şi simplu distruge modul în care percepem lumea noastră modernă, punând la îndoială felul în care trăim.

Ştiţi ce spunea un fizician proeminent, Lord Kelvin, în anul 1900? Că „acum, nu mai este nimic nou de descoperit în fizică. Nu mai rămâne decât o măsurare din ce în ce mai precisă”. N-au trecut decât câţiva ani, când Einstein și-a publicat lucrarea despre relativitatea specială. Teoriile lui Einstein au forţat comunitatea științifică să se deschidă către o viziune alternativă asupra realității. Acest excelent exemplu arată cât de susceptibile de schimbare sunt „adevărurile absolute” din ştiinţă.

Iar adevărul ar putea fi acesta: conștiința este fundamentală, iar materia este derivată din conștiință. Nu putem ajunge în spatele conștiinței. Cele de mai sus aparţin fizicianului Max Planck, cel care a creat teoria cuantică, şi care a câștigat Premiul Nobel pentru fizică în 1918.

Deci, de unde provine materia fizică și de ce o afectează o forță invizibilă precum conștiința umană? Mulţi oameni de ştiinţă şi filozofi, antici, dar şi moderni, consideră ca sursă eterul. Tesla a vorbit despre eter, dar şi Platon sau Apollonius. Iar, cel mai probabil, materia se naște dintr-un tărâm imaterial, care este eterul…


Lasă un comentariu