Neptun, zeul roman al apei, „iese” din valurile mării şi a fost surprins într-o fotografie spectaculoasă în Anglia


Dacă ar fi să credem ochilor, s-ar părea că însuși vechiul zeu roman al apei (Neptun) a apărut din mare în New Haven (Anglia), într-o zi cu valuri deosebit de puternice. Ceea ce pare a fi „faţa” lui Neptun, a fost surprins recent de fotograful Jeff Overs de la BBC, care surprindea câteva cadre cu valurile uriaşe care se prăbușeau peste digurile din orașul portuar.

Desigur, unii pot să spună că însăşi zeitatea Neptun a ieşit din adâncurile mării, pentru a reaminti oamenilor de existenţa sa. Dar, cel mai probabil (deşi nu putem fi sigur 100% niciodată!) acesta e doar un simplu exemplu de pareidolie – fenomenul prin care se pot observa fețe și forme umane şi animale, în diverse obiecte şi materii.

Fotograful a surprins poza, pe fondul unui vânt puternic care depășeau 80 km/h. Aici este o locație populară pentru fotografi, deoarece marea „fierbe” cu vânturi puternice, care se izbesc de diguri. Când sunt respinse înapoi, valurile fac din când în când modele care arată ca niște fețe umane.

Overs a spus că unul dintre micile valuri din prim-plan seamănă chiar cu o mână – deși şi aceasta este o pareidolie. El a mai adăugat că nu a manipulat deloc imaginea în Photoshop.


Lasă un comentariu