Chiar există piramide artificiale construite de o civilizaţie necunoscută în Antarctica?


Piramidele continuă să facă „furori” în întreaga lume; este o formă de bază care a fost construită de civilizații de milenii întregi, multe dintre ele aflându-se pe continente diferite şi neavând nici măcar contact între ele. Aşadar, poate că nu este de mirare că atunci când imaginile unor formațiuni mari în formă de piramidă din Antarctica au început să apară pe Internet, unii oameni s-au gândit că ar putea fi structuri artificiale, lăsate în urmă de o civilizație străveche uitată.

Continentul sudic nu a fost întotdeauna acoperit de zăpadă și gheață; în trecutul îndepărtat a fost o regiune mult mai temperată, cu păduri luxuriante, mlaștini și o varietate de animale sălbatice. Cum aşa? Datorită teoriei deplasării scoarţei terestre, care a fost formulată de profesorul Charles Hapgood. Astfel, întinderea de uscat pe care o numim actualmente Antarctica şi din care o mare parte se afla anterior la latitudini temperate sau chiar calde, s-a deplasat în totalitatea ei în interiorul Cercului Polar antarctic. Mişcarea generală se consideră că ar fi avut o amploare de aproximativ 30° (aproximativ 3.000 de km) şi că s-ar fi petrecut, în cea mai mare parte, între anii 14.500 şi 12.500 î.Hr..

Revenind la piramidele din Antarctica… unii speculează că aceste „piramide” ar putea fi dovezi ale Atlantidei sau ale vizitatorilor extratereștri, în timp ce alții favorizează explicații mai convenționale. Dar ar putea exista într-adevăr structuri antice care ies din gheţari?

Deși nu se poate nega faptul că unele dintre formațiunile de rocă din Antarctica apar cu siguranță în formă de piramidă, cea mai probabilă explicație este că acestea sunt vârfurile unor munți mari îngropați în gheață. Astfel de caracteristici sunt cunoscute științific sub numele de „nunataks”. Oricum, totuşi n-ar trebui să excludăm definitiv ideea existenţei unor piramide veritabile în Antarctica.

Vizionaţi mai multe despre acest subiect pe YouTube AICI (serialul „Ancient Aliens” de pe „History Channel”).

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO