Monstrul conservat dintr-un muzeu din Germania – ciudăţenie a naturii sau experiment medical eşuat?


Imagine: cull.de + prelucrare proprie

În anul 1735, o femeie din Germania, pe nume Johanna, era pentru a patra oară însărcinată. Dacă înainte adusese pe lume trei copii sănătoși, de data aceea a născut un „monstru”, care a făcut lumea să încremenească de groază.

Un medic din Leipzig, dr. Friderici, care auzise toată povestea, a luat monstrul şi l-a conservat în spirt după o primă disecție. Creatura misterioasă a primit numele în latină de „Monstrum Humanum Rarissimum”.

Doctorul Friderici a făcut o adevărată cercetare ştiinţifică asupra acestui caz. El începe descrierea condițiilor de viață ale Johannei:

„Nefericita mamă a acelui monstru provine dintr-un mediu sărac. Are 28 de ani, statură mică, corp firav, iar dacă îi analizăm temperamentul, este coleric-melancolică. S-a măritat la 10 ani cu un cocoșat și a avut trei băieți, toți fără probleme. A rămas însărcinată pentru a patra oară și a adus pe lume acest monstru, pe care mi-am propus să vi-l descriu în cele ce urmează.

Am întrebat-o pe femeie dacă, după ce a rămas însărcinată, a întâlnit ceva de a cărui imagine a fost răscolită și îngrozită. A recunoscut că, pe la mijlocul sarcinii, când ieșea din casă, a speriat-o apariția unui jder ce i-a sărit în față, și s-a temut să nu-i afecteze copilul nenăscut încă.” (Aici întâlnim o credință populară străveche, ce a durat mult timp și care spune că malformațiile nou-născuților se datorează nemijlocit unei sperieturi sau unui șoc suferit de mamă în timpul sarcinii). Totuși, după ce monstruosul fetus s-a născut, Johanna se îndoia că malformația ar avea drept cauză vederea respectivului jder.

Femeia şi-a dat seama că această sarcină se diferenția foarte mult de sarcinile precedente.
Când s-a încheiat perioada de sarcină, au apărut semnele obișnuite ale nașterii. Și de la ora 11 noaptea până la ora 6 dimineață chinurile s-au sfârșit, iar în locul unui copil normal a ieșit un monstru îngrozitor.

Doctorul a făcut autopsia monstrului, iar concluzia lui este relevantă: „Cred că l-am denumit pe bună dreptate „monstru”, pentru că atât exteriorul, cât și interiorul lui contrazic construcția obișnuită a omului, se diferențiază ca număr, ca mărime, ca structură, unele părți chiar lipsesc cu desăvârșire, iar altele par foarte neobișnuite.”

Monstrul se află şi astăzi expus într-un muzeu din orăşelul Waldenburg, constituind atracţia tuturor celor atraşi de bizarerii…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO