Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Monstrul dintr-un lac din Canada

207

monstru-din-lacBarbara Malloy, o locuitoare din Newport, Canada, a afirmat că a văzut un monstru într-un lac, pe nume Memphremagog. Precum Nessie din Loch Ness, Scoţia, sau Champ din lacul Champlain, Memphremagog este eroul unei legende locale.

Nu este prima apariţie a creaturii pentru că există numeroase mărturii despre existenţa acestuia în marele lac canadian. Apariţiile monstrului datează încă din 1840. Un ziar local, The Stanstead Journal, a relatat apariţia a ceva mare şi şerpuitor în lac în jurul anilor 1840. Pe 21 ianuarie 1847 un martor spune că: “Nu sunt cel mai calificat să spun despre natura animalului straniu, necunoscut, ce aduce cu un şarpe şi trăieşte în lacul Memphremagog”. Dar monstrul era cunoscut încă dinainte. Conform povestirilor din trecut, indienii americani au spus primilor europeni sosiţi acolo că era ceva în lac.

Doamna Malloy a văzut monstrul prima oară în 1983, în apele insulei Horseneck şi apoi în nordul insulei. Se presupune că arăta cumva ca un plesiozaur, un dinozaur de apă din perioada Jurasică, de culoare maro sau neagră, cu patru înotătoare în formă de lopată, cu un corp alungit şi rotunjit şi cu gâtul lung. Părea lung de aproximativ 15 până la 20 metri. Desenele populare sau de obiectele de artizanat care-l reprezintă colorează pielea acestui animal în verde, dar, de obicei, aceasta depinde de vederea martorului. De această dată doamnă Malloy spune că a văzut o unduire neagră, care se ridica şi coborî în apă, după care a dispărut. Ea a spus că şi un alt locuitor din Newport a confirmat apariţia, numai că ea a văzut un spate mare, ca o movilă ridicându-se din apă, dar nu a vrut să anunţe public cele văzute.

În timp, şi alţii au venit să adauge noi rapoarte despre apariţia monstrului. Jacques Boisvert, un renumit scufundător şi istoric local, a strâns o mulţime de astfel povesti misterioase adunate de-a lungul întregului lac. Un călugăr de la Mănăstirea Sf. Benoit de lângă lacul din apropierea Memphremagog a propus termenul dracontologie pentru activitatea desfăşurată de Boisvert. Dracontologia, în versiunea engleza, este o ramură a criptozoologiei, pentru tot felul de creaturi misterioase şi legendare.

Orgoni Crystal