Azrael este îngerul morţii, conform mai multor tradiţii religioase


În literatura religioasă, îngerul morții este numit Arhanghelul Azrael. Acest nume înseamnă, de fapt, “Ajutorul lui Dumnezeu”. Fiind îngerul morții, Azrael îi ajută pe cei care mor. Cu toate acestea, același titlu a fost dat și altor îngeri, cum ar fi Arhanghelul Metatron, Hemah, Abbadon, Kafziel, Mashit, Kezef și Leviathan.

Arhanghelul Azrael este cel care îi ajută pe cei care au murit și pe sufletele lor să plece de pe Pământ pentru a ajunge în viața de apoi. Conform religiei islamice, despre acest arhanghel se spune că este “îngerul morții”.

Coranul descrie modul în care Azrael descoperă numele celor care trebuie să moară. Dumnezeu îi dezvăluie lui Azrael numele oamenilor, când vine momentul morţii lor. Azrael nu știe cine urmează să moară până când Dumnezeu nu îi dezvăluie numele. După primirea numelui persoanei, el începe să-l pregătească. El separă sufletul persoanei de corpul său fizic. După aceea, el întoarce sufletul acelei persoanei la Dumnezeu.

Religia creștină îl consideră, de asemenea, pe Azrael “îngerul morții”. Tradițiile din Asia îl descriu, de asemenea, ca vestitorul morţii. Se spune că, atunci când cineva se naște, acest înger scrie numele acelei persoane într-o carte enormă în Rai. Și, după moartea acestei persoane, el șterge numele din această carte.