Grootslang, şarpele-monstru din Africa de Sud care păzeşte comorile. Poate fi legenda sa adevărată?


În Africa de Sud, în apropierea unei zone neospitaliere, denumită Richtersveld, se află un sistem de peșteri și caverne adânci, care se presupune că s-ar conecta la ocean și ar adăposti o mulţime de diamante și alte comori. Dar, aceste comori, conform legendelor locale, ar fi păzite de un monstru – Grootslang (Grote Slang), adică “șarpe mare” în limba afrikaans.

Se spune că Grootslang măsoară aproximativ 12-15 de metri, având un corp de elefant și un gât și o coadă lungă de șarpe. Legenda spune că monstrul face parte dintr-o specie care a fost creată de zei, având trăsături de elefanți și șerpi, dar s-a dovedit a fi prea puternică, astfel încât s-a hotărât să se creeze două animale diferite: elefanții și șerpii. Totuşi, un exemplar a scăpat și continuă să se ascundă în sistemul de peşteri din Africa de Sud.

Potrivit legendelor, Grootslang este o fiară care prețuiește comorile, oferindu-se să negocieze viețile oamenilor în schimbul acestor comori. Deși nimic din toate acestea nu par a fi lucruri reale, există relatări care spun altceva. În 1867 exploratorul Hans Sauer a văzut un șarpe negru uriaș, de aproape 30 de metri lungime, care trecea prin râul Orange din provincia Eastern Cape. Într-o altă relatare din 1899, un comerciant pe nume Kinnear traversa râul Orange, provincia Northern Cape, când, la fel, un șarpe negru şi gigantic s-a prăbușit lângă barca sa.

Unele relatări foarte interesante au fost făcute de aventurierul și exploratorul Fred C. Cornell, care a avut prima sa întâlnire cu monstrul-şarpe în 1910. A doua întâlnire a avut loc în 1920, iar Cornell va scrie despre aceasta în cartea sa intitulată “The Glamour of Prospecting: Wanderings of a South African Prospector in search of copper, gold, emeralds, and diamonds“, în care putem citi următoarele:

“Ghidul mi-a spus că în mijlocul râului, se afla o piatră mare în care îşi avea casă un șarpe uriaș (“Groot Slang”), prezenţa căruia nu era sigură pentru noi sau pentru caii noştri. Am auzit mai demult de acest șarpe; câțiva bărbați localnici spun că l-au văzut. Se crede că acest şarpe ia vitele de pe maluri, iar băstinaşii se tem de el (…)  Dimineața am descoperit că o mare piatră se ridica în centrul râului. Părea a fi de granit (…) Am pus dinamită şi am detonat piatra (…) N-am văzut niciun şarpe pe acolo”.

Da, ați citit corect: Cornell a încercat să folosească dinamita pentru a încerca să omoare creatura, dar fără succes. Interesant este că în anul 1917 aflăm povestea unui explorator, Peter Grayson, care a făcut o expediţie în zonă, în căutarea diamantelor, spunând: “Sunt hotărât să mă întorc în Anglia, ori ca om bogat ori mort”. Grayson a intrat într-o peșteră, dar nu a mai reuşit să iasă niciodată. A fost ucis de Grootslang?

În 1945, Lawrence G. Green, în cartea sa intitulată “Acolo unde oamenii încă mai visează”, spune următoarele: “Marele șarpe al râului Orange este ceva mai mult decât o legendă. Oamenii care trăiesc în apropierea râului au trimis scrisori ziarelor locale, declarând că au văzut monstrul (…) În mintea localnicilor, rămâne un “Mare Șarpe”, de temut”.

Iată că avem o nouă legendă, care nu se ştie dacă este sau nu adevărată…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO