O legendă medievală din Africa de Vest ne vorbeşte despre cum un „şarpe monstruos” alegea regii africani! Aceşti „şerpi-reptilieni” sunt cumva urmaşii Nephilim-ilor din Biblie?


reptilian 11În acest articol din februarie 2014 – Muntele Hermon din Siria, poarta “îngerilor căzuţi” din Ceruri! Legătura secretă dintre francmasonerie, “Protocoalele Înţelepţilor Sionului” şi Muntele Hermon… – am vorbit puţin despre Nephilim, adică dragonii/şerpii înaripaţi. Încă din primul capitol al Genezei din Biblie se aduce aminte despre un „şarpe” care a ispitit-o pe Eva, şi care ar putea fi „îngerul malefic” sau Satana. Curios e faptul că aceşti şerpi se găsesc şi în alte povestiri ale civilizaţiilor lumii.

Am citit zilele acestea cartea în limba engleză a lui David C.Conrad, intitulată „Empires of Medieval West Africa”, adică „Imperii ale Africii Occidentale Medievale”. Şi astfel, am ajuns la o legendă din sec.al XIII-lea a oamenilor soninke, care au făcut parte din vechiul Imperiul Ghana (Wagadu). Departe de capitala Ghanei, exista un altar al şarpelui. Această reptilă era una monstruoasă: avea coamă, coadă şi un cap ce sămăna cu cel al unei cămile. Şarpele trăia într-o peşteră, dar era „pomenit” în ceremoniile religioase ale preoţilor locali. Atunci când unul din conducătorii lor murea, cei care erau demni de funcţia de rege erau aduşi în faţa şarpelui-monstru, unde erau spuse anumite „formule magice”. Şarpele se apropia de candidaţii la rege, îi mirosea pe fiecare şi apoi alegea pe cineva cu nasul. După ce termină de făcut acest lucru, şarpele se întorcea spre peşteră. Cel ales, cât mai repede, trebuia să smulgă din coada sau coama şarpelui cât mai multe fire de păr. Se spune că el domnea câte fire de păr reuşea să tragă, câte un fir pentru fiecare an.

Bun… aceasta este o legendă, care s-ar putea să fie adevărată sau nu. Oricât de fantastică ar putea fi, eu cred că este reală. Cred într-adevăr că în trecutul omenirii, aceşti şerpi-reptilieni au jucat un rol foarte important. Am să încerc în viitor să mai prezint asemenea povestiri sau legende, pentru a putea desluşi una din marile enigme ale istoriei noastre.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO