Mare scandal cu un panou publicitar ce-i arată pe Iosif şi Fecioara Maria în patul conjugal

1.457 vizualizari

Xmas-billboard-09Un panou publicitar de stradă, sponsorizat de o biserică locală anglicană care-i arată pe Iosif şi pe Fecioara Maria în pat, a provocat un val de controverse în Noua Zeelandă; în timp ce Biserica Catolică condamnă această reclamă, alţii o consideră ca amuzantă. Această reclamă controversată, apărută în faţa Bisericii Sf. Matei din Auckland (Noua Zeelandă), îl arată pe Iosif mâhnit, ce stă învelit în pat, alături de o Fecioară Marie tristă. Deasupra imaginii stau scrise următoarele: „Săracul Iosif. A fost greu să-L urmeze pe Dumnezeu”.

Arhidiaconul bisericii, Glynn Cardy, a afirmat că această reclamă a avut menirea să fie un pamflet împotriva interpretării mot-a-mot a poveştii Crăciunului şi să sublinieze adevărata semnificaţie a sărbătorii. „Ceea ce noi încercăm este aceea de a-i face pe oameni să se gândească mai bine ce reprezintă Crăciunul”, a declarat Glynn Cardy. „E vorba de o fiinţă spirituală trimisă de Dumnezeu sub forma unui lichid seminal, pentru ca să se nască un copil, sau e vorba de puterea dragostei pe care noi o vedem în Iisus?”, a mai precizat arhidiaconul.

Biserica Catolică şi-a exprimat, în schimb, dezaprobarea pentru această reclamă, pe care o consideră „inadecvată şi lipsită de respect”. De aceeaşi părere, dar din altă perspectivă, este şi Bob McCoskrie, liderul unui organizaţii ce apără valorile familiei: „Biserica poate dezbate semnificaţia spirituală a naşterii Fecioarei Maria în interiorul Bisericii, dar copiii şi familiile care merg pe stradă n-au nevoie de aşa ceva, fiind un lucru iresponsabil şi nenecesar”.