Concluziile unui doctor cercetător: „Am studiat peste 5.000 de experiențe în apropierea morții. Cercetările mele m-au convins că există, fără îndoială, viață după moarte!”


Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Într-un articol interesant de pe insider.com, dr. Jeffrey Long, medic oncolog radioterapist la un spital din Kentucky, dar şi creatorul Fundaţiei Near-Death Experience Research, ne explică tainele morţii, studiind experienţele din apropierea morţii. Iată câteva extrase din articol (traducerea şi adaptarea îmi aparţin):

* O experiență în apropierea morții este starea unui om pe care a trăit-o, în timp ce se află într-o stare comă sau de moarte clinică, fără bătăi ale inimii, având o experiență lucidă în care a văzut, auzit, simţit emoții și a interacționat cu alte ființe.

* Doctorul spune că, atunci când subiectul i-a stârnit interesul, a început să culeagă mărturii de la pacienţi care au avut experienţe în apropierea morţii. La început, şi el a fost foarte sceptic, dar apoi, în faţa dovezilor copleşitoare, a ajuns la concluzia că DA, există viaţă după moarte.

* Dr. Jeffrey Long a constatat că există un tipar. Astfel, aproximativ 45% dintre persoanele care au avut o experienţă în apropierea morţii au raportat o experiență în afara corpului. Când se întâmplă acest lucru, conștiința lor se separă de corpul lor fizic, de obicei plutind deasupra corpului. Persoana poate vedea și auzi ceea ce se întâmplă în jurul său. O femeie în moarte clinică chiar a spus că un medic a aruncat o unealtă pe podea când a luat-o pe una greșită – ceva ce doctorul a confirmat mai târziu.

* După experiența în afara corpului, oamenii spun că sunt transportați într-un alt tărâm. Mulți trec printr-un tunel și experimentează o lumină puternică. Apoi, sunt întâmpinați de cei dragi decedați, inclusiv de animalele lor de companie. Majoritatea oamenilor raportează un sentiment copleșitor de iubire și pace. Ei simt că acest celălalt tărâm este adevărata lor casă.

* Cercetătorul spune că a lucrat chiar și cu un grup de copii sub 5 ani, care au avut experienţe în apropierea morţii. Ei au raportat aceleași experiențe pe care le-au avut adulții. De aceea, la acea vârstă, este puțin probabil să fi auzit despre lumini strălucitoare sau tuneluri după moarte, dacă nu ar fi fost reale.

* Alte persoane au raportat evenimente aparent incredibile, care au putut fi confirmate ulterior. De exemplu, o femeie și-a pierdut cunoștința în timp ce călărea pe cal pe o potecă. Trupul ei a rămas jos pe potecă, în timp ce conștiința ei a călătorit cu calul ei, care a revenit în galop la hambar. Mai târziu, ea a putut să descrie exact ce s-a întâmplat la hambar, în ciuda faptului că trupul ei nu se afla acolo. Alţi martori au confirmat această întâmplare.

* Concluzia doctorului: „Sunt medic. Am citit cercetările asupra creierului și am luat în considerare toate explicațiile posibile pentru experienţele din apropierea morţii. Concluzia mea este că nicio explicaţie ştiinţifică nu rezistă. Nu există nici măcar o explicație fizică pe departe plauzibilă pentru acest fenomen”.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock