Legendele medievale privind diavolul ne descriu, de fapt, metodele moderne privind însămânţarea artificială?


Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

În perioada Evului Mediu şi în cea a Renaşterii diavolul era considerat drept o fiinţă în carne şi oase având o înfăţişare întunecată şi purtând uneori coarne; el avea întotdeauna coadă, iar picioarele aveau copite bifurcate. Creatura aceea mânca şi bea, ca orice fiinţă vie, şi putea să se şi împerecheze, dar neavând, totuşi, capacitatea de a zămisli (care, după cât se pare, le lipseşte şi extratereştrilor din zilele noastre – omuleţilor cenuşii din „răpirile extraterestre”), era nevoită să „fure” sămânţa.

Sămânţa era aceea a masculilor umani adormiţi, cu care diavolul putea să zămisli (este de-a dreptul impresionantă aici comparaţia cu operaţiile făcute în cursul răpirilor extraterestre din zilele noastre). Autorul Albertino Mussato spune că papii Ezzelino da Romano şi Bonifaciu VIII ar fi fost creaţi aşa – cu sămânţa furată de diavol!

Membrul demonului era descris ca fiind unul foarte rece, iar sămânţa sa – sterilă – era şi aceasta rece ca gheaţa (şi acest lucru ne duce cu gândul la fecundările în vitro) şi acesta era unul din elementele care le făcea pe femeile seduse de creatura aceea să înţeleagă că nu aveau de a face cu o fiinţă omenească obişnuită, de care, de regulă, era greu de deosebit.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO