În 1903, în Samarkand (Uzbekistan) s-a descoperit o misterioasă „poartă stelară”? De-atunci, artefactul n-ar mai fi fost văzut… cine l-ar fi ascuns şi de ce?


Samarkand este un oraș in Uzbekistan (Asia centrală). El este situat la poalele munților Alai, la o altitudine de 720 de metri. În sud-est, la 400 km depărtare, se găsesc celebrii munți Pamir.

Samarkand a fost cunoscut de vechii greci sub denumirea de „Marakanda”, fiind renumit pentru câmpia roditoare „Zarashon”, numită de greci „Polytimetos”. Oraşul a fost întemeiat de perși, iar în anul 329 î.Hr cetatea este cucerită de Alexandru cel Mare. Sub stăpinirea musulmană dezvoltarea orașului este rapidă, mai ales sub domnia persană a dinastiei Samanizilor. Mongolii sub conducerea lui Ginghis Han distrug orasul în anul 1220. Sub domnia hanului mongol Timur Lenk, Samarkand devine capitala imperiului acestuia. În 1925, orașul devine capitala Uzbekistan-ului, capitala fiind mutată mai târziu la Tașkent.

De ce am făcut această introducere? Pentru că, într-o fotografie din 1903 făcută la Samarkand (Uzbekistan), se observă nişte arheologi care stau în faţa unui fel de „poartă stelară”! Această poartă reprezintă una dintre cele mai rare artefacte pe care le-am văzut vreodată. Pare ceva luat dintr-un film SF sau parcă provine dintr-o altă dimensiune! (Apropo, vă aduceţi aminte de serialul SF „Stargate” / „Poarta stelară” ?)

Din păcate, „poarta stelară” nu se mai găseşte astăzi în niciun muzeu al lumii, dar e posibil să fi ajuns într-o colecţie privată. Pe de altă parte, priviţi caracterele de pe marginile porţii… Caractere asemănătoare pot fi găsite şi în serialul „Stargate”! S-au inspirat producătorii acestui serial din această descoperire misterioasă?

Unde se află acum artefactul? Şi de ce l-au ascuns?

P.S. Pe Internet, această fotografie a provocat unele discuţii. Unii cred că poza ar fi una fake, adică manipulată. Dar, până la o dovadă foarte clară că ar fi fost „photoshopată”, trebuie să-i dăm credit.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO