Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Marea lui Tethis, enigmatica zonă din Mexic

92

desertUn cercetător pe nume Harry de la Pena a fost primul care a explorat zona deşertică a Mexicului, încercând să explice ce fenomene se produc acolo. După el au venit numeroase alte echipe de cercetare, care au luat mostre de nisip pentru teste, au făcut măsurători şi au încercat să determine gradul de radiaţii în regiune. Se pare că în urmă cu milioane de ani locul era, de fapt, acoperit de ape. Din acesta cauza zona mai este cunoscută şi sub numele de Marea lui Tethis.

Linia imaginară a anomaliilor

Curios este faptul că această regiune, care se afla la nord de Tropicul Racului şi la sud de paralelă 30, continua linia imaginară a zonelor planetare ce prezintă anomalii dintre cele mai bizare, cum ar fi Triunghiul Bermudelor. Unii pasionaţi oferă ca explicaţie pentru fenomenele înregistrate prezenţa OZN-urilor şi a elementelor de viaţă extraterestră. Până mai acum câţiva ani, mai trăiau oameni care povesteau cum au intrat în contact cu fiinţe extraterestre în primele decenii ale secolului al XX-lea.

Victimele unei furtuni de nisip

În luna octombrie a anului 1975, Ernesto şi Josefina Diaz au mers în Marea lui Tethis pentru a aduna roci şi fosile pentru colecţia laboratorului şcolii la care ambii erau profesori. În timp ce aduna pietre care mai de care mai interesante, au sesizat cum o furtună de nisip iscată pe moment se îndrepta spre ei. Grăbiţi, au strâns bagajele şi au demarat în trombă, însă nu suficient de repede pentru a evita furtuna. Vârtejul i-a prins şi i-a răsturnat într-o mlaştină.

În timp ce se chinuiau să iasă din maşină, s-au apropiat de ei două fiinţe foarte înalte, ce purtau pelerine galbene. Silueta lor era asemeni unei sticle; aveau mijlocul subţire, gâtul lung şi picioarele late. Cele două fiinţe s-au oferit să-i ajute pe soţii Diaz. Una dintre ele şi-a încleştat degetele subţiri pe portbajaul maşinii şi într-o clipită pământenii au fost traşi din mlaştină. Când Ernesto a coborât din maşină pentru a le mulţumi nu a mai văzut pe nimeni. Ceea ce li s-a părut bizar era faptul că pe nisip nu se vedea nicio urmă de paşi care să trădeze prezenţa celor două fiinţe misterioase.

Mingi multicolore pe cer

Mai mulţi turişti povestesc că au văzut noaptea, în drumul lor prin Marea lui Tethis, pe cerul înstelat, nişte lumini ciudate, asemeni unor mingi ce se rostogolesc pe bolta cerească. Razele ascuţite ale ghemelor strălucitoare arunca scântei verzi, galbene, albe sau albastre, de parcă ar vrea să topească toţi aştrii din galaxie, declara un student, martor al unui astfel de fenomen. Luminile nu apar în fiecare noapte. Dar de fiecare dată, dimineaţa, vegetaţia din zona este pârjolită.

Enigme arheologice

Una dintre marile întrebări rămâne sursă din care provin ruinele descoperite de arheologi în Marea lui Tethis. Pietrele rămase ca martori de-a lungul a sute de ani par să provină de la construcţia unui observator astronomic. Însă cercetătorii nu au reuşit să determine vârsta rocilor pentru a face referire la o anumită perioadă din istorie. Totuşi este cert faptul că există o legătură între ruinele din Mexic şi viaţa primelor triburi care s-au stabilit în oază din Marea lui Tethis.

În anul 1949, un meteorit de mari dimensiuni s-a izbit violent de Chihuahua. Rezultatele testelor de laborator l-au făcut pe specialistul în sedimentologie Luis Maeda Villalobos să afirme că structurile cristaline pe care le-a identificat sunt la fel de vechi ca şi universul.

Orgoni Crystal