Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Pentru a putea vindeca boli, a face invenţii utile şi a institui legi înţelepte, omul trebuie să-şi ridice sufletul la zei

125

blankJamblicus a fost unul dintre cei mai celebri filozofi neoplatonişti care a trăit în secolul al IV-lea. El a spus la un moment dat:

„Dacă sufletul se ridică la zei, devine asemănător zeilor şi este capabil să cunoască cele de deasupra şi cele de dedesubt; obţine atunci puterea de a vindeca bolile, de a face invenţii utile, de a institui legi înţelepte. Omul nu are o putere intuitivă proprie; intuiţia sa este rezultatul legăturii ce există intre sufletul său şi Spiritul Divin; cu căt mai puternică devine această uniune, cu atât mai mare va fi intuiţia sa, cunoaşterea spirituală. Nu toate percepţiile sufletului au un caracter divin; există de asemenea multe imagini care sunt produsele activităţii inferioare a sufletului, in amestecul său cu elementele materiale.

Natura Divină, fiind Fântâna eternă a Vieţii, nu produce imagini amăgitoare; dar dacă activitatea sa este pervertită, unele imagini amăgitoare apar. Dacă mintea omului este iluminată de Lumina Divină, vehiculul eteric al sufletului său se umple de lumină şi strălucire.”

Orgoni Crystal