Tartarus (Tartar) – tărâmul morţilor, un abis fără Soare, misterioasa lume subterană în care se află încătuşaţi „titanii” sau „îngerii căzuţi”!


tartarusOmenirea a fost întotdeauna fascinată de lucruri misterioase și neexplorate. Mitologia, folclorul și textele sacre din întreaga lume sunt pline de poveşti despre existenţa unui tărâm subteran misterios, Tartarus (Tartar) sau „ţara morţilor”, un abis adânc fără Soare, o groapă sumbră, înconjurată de un zid de aramă, și dincolo de trei straturi ale nopţii.

Denumirea de „Tartarus” apare în mitologia și în legendele Greciei antice și a fost folosită inițial pentru cea mai adâncă regiune a lumii, o groapă fără fund, abisul cel mai profund al lui Hades, locul în care zeii îşi închideau cei mai mari vrăjmași ai lor. Este, de asemenea, locul unde – după cum spune Biblia – îngerii căzuți sunt ţinuţi până în Ziua Judecății. Şi s-ar putea să fie unul şi acelaşi lucru.

Tartarus conține, de asemenea, o varietate de regiuni sau împărății, cum ar fi „lumea crepusculară a basmelor”, Câmpiile Eliziene si multe grote, caverne și gropi de sacrificiu, care au fost rezervate pentru condamnați.

În adâncurile lui Tartarus au fost cei închiși cei mai de temuţi locuitori, învinşii şi detronaţii zeii antici, denumiţi „Titani” și copiii lor monstruoşi; au fost aruncaţi în temniţele lumii subterane, pentru a nu mai ieşi niciodată acolo. Şi, după cum spuneam mai sus, aceşti „Titani” ar putea fi aceiaşi cu „îngerii căzuţi” din Biblie, numai că au un alt nume.

Împărțind teritoriul celor vii de teritoriul celor morți, Tartar conţine mai multe obstacole cum ar fi un corp gigantic de apă, Oceanus, ce cuprinde toate mările şi râurile lumii, care trec prin Tartarus şi ies din lumea subterană în partea opusă a Pământului. Aici mai întâlnim, de exemplu, Iethe, un „râu al uitării”, dar şi Styx, un „râu al morţii”, care este impenetrabil (adică nu se poate trece prin el). Potrivit „Odiseeii”, unul din cele două poeme epice majore antice grecești atribuite lui Homer, mai exista şi râul Cocytus, râul Pyriphlegethon, râul focului şi magmei şi râul Acheron, un „râu al întunericului”, care se presupune că se afla în tărâmul morților.

Dar, poate aspectul cel mai fascinant despre Tartarus este acela că, în acest loc mitic, legile care guvernează lumea noastră nu sunt întotdeauna în vigoare, și timpul în sine nu trece întotdeauna într-un mod previzibil, așa cum se întâmplă în realitatea noastră de zi cu zi.

Pe de altă parte, a nu se uita că şi în legendele tibetane, de exemplu, se vorbeşte despre un regat subteran denumit Agartha, dar în care ar locui „oameni sfinţi” şi înţelepţi şi nu cei pedepsiţi. Agartha e un tărâm paradisiac, faţă de Tartarus, un tărâm al morţii, al întunecimii şi al focului. Iar acest Taratarus se aseamănă mai degrabă cu Hades, infernul din Vechiul Testament.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock