Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

A fost descoperit cel mai vechi şi mai mare manuscris egiptean din piele! Pe el se găsesc reprezentări ale unor fiinţe divine şi supranaturale! Probabil extratereştri, nu?


manuscris din pieleCel mai vechi manuscris egiptean din piele a fost găsit în rafturile din Muzeul Egiptean din Cairo, unde a fost depozitat și uitat de mai bine de 70 de ani. Datând de peste 4.000 de ani, circa 2300-2000 î.Hr., rola are aproximativ 2,5 metri și este plină cu texte și desene colorate de cea mai bună calitate.

„Având în vedere că a fost scris pe ambele părți, avem mai mult de 5 metri de texte și desene, ceea ce îl face a fi cel mai lung manuscris din piele din Egiptul antic”, a declarat Wael Sherbiny, savant independent din Belgia, cel care a făcut descoperirea.

Nu se știe nimic despre originile manuscrisului. Institutul Oriental Francez de Arheologie din Cairo l-a cumpărat de la un dealer de antichități locale cândva după primul război mondial. Mai târziu, el a fost donat Muzeului din Cairo, cu puțin timp înainte de izbucnirea celui de-al doilea război mondial. De atunci, a fost depozitat în muzeu și a căzut complet în uitare.

Interesant e faptul că manuscrisul din piele are reprezentări de ființe divine și supranaturale, precum şi vrăji religioase, formulate la persoana întâi singular, care, probabil că era recitate de un preot.

Pielea a fost considerat un material foarte prețios în Egiptul antic. Ea a fost preferată pentru a înregistra texte sfinte și mari evenimente istorice, fiind mai practică decât papirusul, din motive de flexibilitate și durabilitate. 

Sursa: Discovery.com

P.S. Sunt şi eu curios la fiinţele divine şi supranaturale, reprezentate în acest manuscris din piele. Ce erau oare ele? Doar extratereştri?

 


Lasă un comentariu