Hitler a trăit mult şi bine în Argentina, după cel de-al doilea război mondial

7.453 vizualizari

Hitler2000După mai bine de o jumătate de secol, moartea lui Adolf Hitler rămâne în continuare un mister. Deşi, potrivit versiunii istorice oficiale, în momentul în care şi-a dat seama că a fost înfrânt în cel de-al Doilea Război Mondial, liderul nazist s-a sinucis într-un buncăr din Berlin în 1945, există numeroase terorii care susţin că Hitler a reuşit în realitate să fugă. Unii dintre adepţii acestor teorii afirma că Hitler a reuşit să se ascundă în Argentina şi a murit, după mulţi ani, de moarte bună în propriul său pat, relatează „Pravda”.

Recent, oamenii de ştiinţă americani au obţinut probe care par să indice faptul că teoriile care neagă sinuciderea lui Hitler ar putea să nu fie chiar atât de departe de adevăr, afirma publicaţia rusă. Fragmentul de craniu găurit de un glonţ şi care îi era atribuit dictatorului nazist s-a dovedit că provenind, în realitate, de la o femeie în vârstă de sub 40 de ani. Suspiciuni au existat însă şi în privinţa unui fragment de maxilar, atribuit deasemenea lui Hitler, pe baza mărturiei medicului său stomatolog. Abel Basti, un scriitor argentian, a fost unul dintre primii care au bănuit că declaraţiile dentistului ar fi putut fi mincinoase. El a propus efectuarea de teste ADN pe fragmentul respectiv.

Basti este autorul cărţii „Hitler în Argentina”, care descrie teoria scriitorului cu privire la fugă lui Hitler pe baza unor documente şi fotografii obţinute din arhive. Basti susţine în cartea sa că, în dată de 29 aprilie 1945, liderul nazist a zburat din Germania în Spania la bordul unui Messerschmitt Me 262. Din Spania, Hitler ar fi ajuns în Argentina, însoţit de Eva Braun, la bordul unui submarin. Liderul nazist s-ar fi stabilit apoi în această ţară, unde ar fi trăit încă mulţi ani şi ar fi murit, în cele din urmă, de moarte bună, în propriul său pat.

Sursa: www.ziua.ro