12 lucruri incredibile şi puţin ştiute despre Hitler

  •  
  •  
  •  
  •  

Hitler, marele dictator al lumii din secolul al XX-lea, este şi va rămâne un personaj istoric despre care s-a scris şi s-a spus o mulţime de lucruri. În acest articol, însă, voi vorbi despre câteva aspecte mai puţin cunoscute despre dictatorul nazist.

1) Ştiaţi care era planul secret al lui Hitler în legătura cu Moscova, dacă capitala Rusiei ar fi fost cucerită în timpul celui de-al doilea război mondial? Uciderea tuturor locuitorilor din Moscova, dărâmarea totală a acestei metropole şi înlocuirea ei cu un uriaş lac artificial. Teritoriul din jurul lacului urma să fie populat doar de către germani.

2) Hitler se credea a fi extrem de atractiv ca şi bărbat pentru femei, şi, de aceea, de multe ori el pretindea că este “singur”. Două din numeroasele amante ale lui Hitler s-au sinucis din cauza dictatorului.

3) Hitler a vrut, de fapt, să fie arhitect, dar a fost respins la o şcoală din Viena. Lui Hitler îi plăcea foarte mult să picteze clădiri; culmea e faptul că multe din operele sale s-au vândut cu bani grei după terminarea războiului. Dacă Hitler ar fi făcut o simplă carieră de arhitect…

4) Hitler l-a admirat foarte mult pe industriaşul american Henry Ford; îl menţiona adesea în discursurile sale, îi oferea chiar şi cadouri. Hitler spunea că Henry Ford l-a inspirat.

5) Din 1942 până în 1945, Hitler s-a drogat cu metanfetamină; de fapt, soldaţii nazişti foloseau adesea acest drog pentru a rezista mai mult.

6) Omul care a construit buncărul secret al lui Saddam Hussein era nepotul femeii care a construit buncărul secret al lui Hitler. Cam mare coincidenţă…

7) Hitler, dar şi Stalin, au fost nominalizaţi la premiul Nobel pentru pace! O glumă macabră, nu?

8 ) Cancan-uri din viaţa personală a lui Hitler: îi era frică de dentişti, îi plăceau dulciurile, avea un scris de mână feminin şi dormea cu câinii lângă el.

9) Hitler lua zilnic numai puţin de 28 de medicamente, care îi erau prescrise de medicul său personal.

10) În 1938, revista “Time” l-a desemnat pe Hitler drept “omul anului”.

11) Hitler avea intenţia să-l ucidă pe prim-ministrul britanic, Churchill, cu ajutorul unei ciocolate explozive, care să ajungă la masa englezului.

12) Hitler a adunat cu grijă artefacte evreieşti şi a strâns o mulţime de poze cu evrei pentru a le păstra în “Muzeul rasei pierdute”, pe care intenţiona să-l deschidă la Praga.


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu