Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Cele mai bizare 8 slujbe din întreaga istorie

205

blankIstoria omenirii a fost una îndelungată şi plină de evenimente, nu doar politice, militare sau sociale. De data aceasta ne vom opri la slujbe, căci, pe vremuri, unele locuri de muncă par imposibile în ziua de azi. Dacă cineva ar mai fce o slujbă de acum 500, de exemplu, ni s-ar părea un om foarte ciudat şi, eventual, bun de dus la azilul de nebuni. Dar pe vremuri era normal. Să vedem împreună un top al celor mai ciudate slujbe din istoria omenirii.

1) Curăţătorul de haine cu ajutorul urinei

curatator-de-haine

Hainele se murdăreau şi pe vremuri. De aceea trebuiau curăţate. De către cine? Pe vremea Imperiului Roman, hainele erau curăţate de către sclavi care se foloseau şi de urină, căci ea era plină de săruri de amoniu, numai bune pentru curăţare şi înălbire.

2) Băiatul biciuit

baiatul-biciuit

Băiatul biciuit, în anii 1600 sau 1700, era un tânăr, care stătea alături de un prinţ, şi care avea rolul de a fi pedepsit atunci când prinţul nu se purta cum trebuie sau nu învăţa. Băieţii biciuiţi au apărut în timpul monarhiilor engleze din secolele 14 şi 15, această “slujbă” apărând în ideea că regii erau numiţi de Dumnezeu, şi nici regele sau fiul regelui nu puteau fi pedepsiţi. Cum regele foarte rar îşi pedepsea fiul, a apărut necesitatea invenţiei acestei slujbe. Băieţii biciuiţi, cât şi prinţii, creşteau împreună încă de mici, aşa că între ei se forma o anumită legătură afectivă. Aşa că tânărul prinţ, de obicei, încerca să se abţină în a se comporta greşit, pentru a nu fi pedepsit camaradul său.

3) Grăjdarul budei regale

grajdarul-budei-regale

Grăjdarul budei regale era un servitor bărbat care era în serviciul regelui englez şi care avea printre sarcini şi “are grijă de excreţia regală”, ceea ce înseamnă “să cureţe anu*ul regelui după defec*ţie”. Cine ar fi dorit o asemenea slujbă!??

4) Biciuitorul de câini

biciuitori-de-caini

Biciuitorul de câini era un om angajat pe lângă o biserică şi care avea grijă să aducă la respect câinii care lătrau sau făceau probleme în jurul bisericii, în timpul slujbelor. În secolele 16-19, în bisericile occidentale, enoriaşii aveau obiceiul ca la slujbe să vină şi câte un animal de companie, mai ales câini. Dacă aceştia făceau gălăgie sau lătrau, erau puşi la punct de către biciuitorii de câini, care, precum le spune şi titlul slujbei lor, purtau cu dânşii şi câte un bici.

5) Doctorul cu broaşte râioase

broasca-raioasa

Doctorul cu broaşte râioase era un practiţionist medical ce se inspira din “folclorul magic” şi care se ocupa cu vindecarea diverselor boli cu ajutorul…broaştelor râioase. Pentru acestea, ele trebuiau să fie crescute şi apoi ciopârţite pentru a vindeca diverşi bolnavi. Săracele broaşte!

6) Bătătorul la geam

batatorul-la-geam

Bătătorul la geam a fost o profesie în Anglia şi Irlanda până la apariţia ceasurilor cu alarmă. Slujba sa era simplă: se ducea acasă la oameni şi le bătea la geam c un băţ lung, pentru ca aceştia să se trezească să ajungă la lucru. Ei nu plecau până când clientul lor nu se scula.

7) Stercorarius sau strângătorul de rahat

stercorarius

Roma era faimoasă în vechime pentru sistemul său de canalizare. Dar în ciuda acestui sistem avansat de administrare a dejecţiilor umane, nu mulţi şi-l puteau permite. Şi chiar dacă şi-l puteau permite, exista totuşi mirosurile care veneau de pe gurile de canalizare până în casă. Şi atunci, trebuia să existe cineva care să se ocupe de dejecţiile umane. Şi astfel, a apărut Rome stercorarius, care umbla din casă în casă şi căra dejecţiile până la marginea oraşului, acolo unde erau cumpărate de către fermieri, ce le foloseau ca îngrăşăminte naturale pentru pământurile lor.

8 ) Organizatorul de org*ii

organizator-de-orgii

Organizatorul de orgii avea o slujbă, pe cât de bizară, pe atât de excitantă. El organiza orgiile (întruniri în care participau femei şi bărbaţi şi în care se făcea s*x în grup). El avea grijă de mâncare, de muzică, de femei şi de invitaţi. Cel mai faimos organizator de org*ii a fost Gaius Petronius.

Orgoni Crystal