Cele mai ciudate 10 scenarii privind Apocalipsa

21 vizualizari

sfarsitul-lumii-17Apocalipsa i-a preocupat întotdeauna pe oameni. De-a lungul timpului, au existat o mulţime de apocalipse care nu au mai avut loc. Anul 1000, anul 1666, anul 2000…în toţi aceşti ani trebuia să aibă loc sfârşitul lumii. Dar cum apare această apocalipsă? Din ce cauză s-ar putea ivi sfârşitul lumii? Să vedem cele mai ciudate 10 scenarii privind apocalipsa.

1) Ciocnirea cu planeta X

planeta-x1

O tăbliţă sumeriană a fost descoperită în urmă cu ceva ani; în ea se arăta cum 11 planete se roteau în jurul Soarelui. Dar noi avem doar 9 planete; o fi una din planete Luna noastră sau mini-planeta recent descoperită pe nume Sedna? Dar care este a 11-a? În acelaşi timp, astronomii au rămas perplexi în legătură cu o forţă stranie care există în afara sistemului nostru solar; se pare că planetele din exteriorul sistemului nostru solar sunt deviate de la orbita lor…ceva masiv trebuie să se afle acolo. Toate acestea au dus la teoria conform căreia ar exista o misterioasă planetă X, de 1.000 de ori mai mare decât Pământul, şi care are o orbită de 3.600 de ani. Se spune că, atunci când va ajunge în interiorul sistemului nostru solar, va cauza un dezastru cataclismic. Planeta e atât de masivă, încât va încetini rotaţia Pământului, sau chiar o va opri. Dacă se va apropia prea tare, noi vom fi aruncaţi în Soare!

2) Vom arde datorită efectului de seră

planeta-care-arde

Conform acestui scenariu apocaliptic, în câteva decenii temperaturile vor creşte dramatic, gheţarii se vor topi, iar clima noastră se va transforma într-una venusiană. Odată crescută temperatura, acest lucru va face atmosfera şi mai groasă, lucru ce va cauza mai mult căldură, apoi mai multă apă care să se evapore…şi iată cum vom avea o reacţie în lanţ. Atunci, Pământul va deveni atât de cald, încât nimic nu se va mai putea face, şi toate fiinţele vor muri.

3) O decalibrare a Universului

matrix

Este această lume în care trăim reală? Sau, ca în filmul „Matrix”, suntem doar o simulare? Poate că suntem „jucaţi” de o rasă extraterestră superioară, care se uită la noi la TV sau care ne controlează cu ajutorul unui computer. Una dintre cele mai bune dovezi pentru această teorie este „calibrarea fină a Universului”; faptul că universul este atât de precis calibrat încât să suporte viaţa, nu poate fi doar o coincidenţă astronomică. Şi când mă refer la viaţă, nu înseamnă doar viaţa animală sau a plantelor, ci şi viaţa stelelor, galaxiilor, atomilor şi particulelor. Întregul univers pare să fie calibrat.

Un cosmolog britanic, Fred Boyle, a fost primul care a remarcat implicaţiile acestei coincidenţe. Totul a fost gândit atât de perfect (masele atomice, viteza luminii etc.), încât dacă totul ar fi fost puţin diferit, nimic n-ar fi existat. Să luăm, de exemplu, forţa nucleară tare. Dacă această ar fi fost puţin mai mare decât este în prezent, stelele ar fi explodat la câteva secunde după ce s-ar fi format, şi nu am fi avut nici soare şi nici planete. Dacă în schimb, ea ar fi fost mai puţin puternică, n-ar mai fi putut menţine împreună elementele, ca hidrogenul sau deuteriu. Şi, la fel, nu s-ar mai fi format nimic.

Dar, dacă într-o zi, se hotăreşte să fim „decalibraţi”?

4) Dispariţia rasei umane prin infertilitate

copil-nou-nascut

Precum ştiţi, există o mulţime de bărbaţi şi femei, care nu pot concepe. Dar ştiaţi că numărul oamenilor care nu pot face copii creşte? Şi creşte destul de repede. Aşa că, unii prezic, vom avea destule probleme cu perpetuarea speciei în viitor. Va dispărea oare omenirea datorită faptului că nu vom fi în stare să facem copii?

5) Coliziunea cu steaua Gliese-710

coliziune-cu-o-stea

Gliese-710, aşa se numeşte. N-aţi auzit de ea? Este o stea „roşie” care n-aţi putea s-o vedeţi nici cu ochiul liber. Dar ea se îndreaptă spre noi. Şi într-o zi ne va lovi; nu direct pe noi, ca planetă, ci sistemul nostru solar. Dar steaua se află totuşi destul de departe, şi va ajunge la noi într-un milion de ani, aşa că nu vă panicaţi. Însă ea nu e singura stea care se îndreaptă spre noi; ca ea, mai există cel puţin 8 stele. Cea mai apropiată de noi se numeşte steaua Barnard şi ne va lovi în 10.000 de ani.

6) Distrugerea datorită vidului cuantic

accelerator-particole

Conform acestei teorii, oamenii de ştiinţă vor distruge universul. Cred că aţi auzit cu toţii de Acceleratoarele de particule care se găsesc în mai multe ţări ale lumii. Unii au fost împotriva acestora, pentru că, spun ei, ar putea distruge întreaga planetă. Ei bine, s-au înşelat. Ei n-ar putea distruge toată planeta, ci tot universul! În fizica cuantică, se spune că universul este umplut cu energie vidă; dacă v-aţi imagina că această energie s-ar semăna cu un praf de puşcă, acestuia nu i-ar trebui decât o simplă scânteie pentru a fi aprins. Dacă un experiment dintr-un accelerator de particule ar da greş, atunci Pământul ar fi distrus în maximum o secundă, iar unda de distrugere s-ar propaga cu viteza luminii în tot universul, până când acesta va fi distrus complet.

7) Distrugerea datorită creşterii constantelor

crestea-constantelor

Ţineţi minte ce am discutat mai sus…că Universul este foarte fin calibrat şi dacă una din constante n-ar fi potrivită, Universul n-ar mai exista? În anul 2001, fizicienii au descoperit ceva bizar. Una din aceste constante fizice creşte extrem de uşor. E extrem de ciudat, întrucât „constantele”, prin definiţie, nu se pot schimba. Dar, între timp, s-au găsit noi dovezi că aceste constante se modifică: masa protonului, viteza luminii…

Ce înseamnă asta? Că, într-o zi, Universul nostru s-ar putea distruge. Toate stelele ar arde în câteva secunde, elementele solide să se transforme în lichide, sau oamenii să dispară pur şi simplu în aer!

8 ) Dispariţia intenţionată a omenirii

copii70

Acest punct se aseamănă într-un fel cu punctul 4) privind infertilitatea. Ce s-ar putea întâmpla? O bună perioadă de timp, oamenii îşi doreau să aibă cât mai mulţi copii. De ce? Copiii erau foarte buni ca ajutor la munca de câmp; apariţia tehnologiei moderne a dus la dispariţia nevoii de a avea cât mai mulţi copii. Acum avem copii numai dacă îi dorim. Problema este că…din ce în ce mai puţini oameni îşi doresc copii. Sunt o mulţime de motive: femeile care doresc să aibă parte de o carieră, banii din ce în ce mai puţini din buzunare etc. Dacă acum 50 de ani, o femeie avea în medie 5 copii, acum numărul mediu de copii pe femeie a ajuns la 2,7. Se estimează că în 3 generaţii populaţia va fi de doar 3 miliarde de oameni, faţă de 6 miliarde cât este acum. Aşa că…

9) Grâul distrugător

grau

Acest punct ar părea puţin stupid, dar el este luat în calcul serios de biologi. Într-o zi, toată planeta noastră ar putea fi acoperită doar de grâu. Va fi grâu peste tot: pe plaje, în mlaştini, în pământul din pavele. Desigur că nu vom duce lipsă de mâncare, numai că singura mâncare disponibilă va fi pâinea. Grâul va domina toate cerealele, până când toată biosfera va fi „înecată” în grâu. O mare parte din holdele de grâu ar putea arde, ducând la un incendiu ce va cuprinde continente întregi, sau s-ar putea întâmpla ca toate rezervele noastre de apă să fie „supte” de recoltele de grâu. Pare un scenariu apocaliptic idiot, nu? Dar acest lucru poate apărea dacă modificările genetice vor continua. S-ar putea crea în viitor o specie de grâu extrem de rezistentă la absolut toate capriciile: boli, insecte, temperaturi extreme, specie ce ar putea creşte oriunde (chiar şi pe pietre). Oamenii nici măcar n-ar putea s-o mai distrugă. Şi poate fi orice altă cereală (porumb, orez etc.), nu doar grâu. Aşa că…atenţie!

10) Nanoboţii ce aduc apocalipsa

nanoboti

Acesta e un scenariu chiar terifiant. Odată ce tehnologia progresează, totul devine din ce în ce mai mic. În curând, vom pătrunde în tărâmul nanotehnologiei. În 10 ani, vor apărea nanoboţii, adică roboţi ce au o mărime microscopică, şi care vor avea o mulţime de sarcini precise (în special în domeniul medical, ca de exemplu, eradicarea unei infecţii bacteriene sau repararea ţesuturilor distruse). Sau, nanoboţii vor putea să rearanjeze atomii, făcând apă din nisip, sau diamante din cărbune. Dar ce s-ar întâmpla dacă nanoboţii s-ar deregla? Atunci, în 72 de ore fiecare atom de pe pământ s-ar transforma în nanoboţi. Clădirile, plantele, animalele şi chiar oamenii se vor transforma în nanoboţi! Şi aceasta ar fi sfârşitul lumii.