Cei mai spectaculoşi 10 nori care ne spun cum va fi vremea


nori-periculosiA ghici vremea cu ajutorul formei norilor ni se pare nouă, orăşenilor, ca fiind un lucru arhaic, noi fiind obişnuiţi cu prognozele vremii date de sateliţi, dar oamenii de la ţară asta fac de secole întregi. Ei se ghidează în prognoza vremii după norii care apar pe cer. Norii apar albi, întrucât Soarele îi luminează; dacă ei sunt destul de groşi, atunci lumina solară nu mai ajung la ei şi vor apărea negri şi cenuşii pe Pământ. Dar ce este de fapt un nor? Un nor este o masă vizibilă de picături de lichid condensat (apă pe planeta Pamânt) sau de cristale de gheaţă condensate care se găseşte în atmosferă deasupra suprafeţei Pământului sau deasupra unei alte planete ce posedă atmosferă.

În acest clasament vom urmări un top al formei norilor şi legătura lor cu schimbarea vremii.

1) Norii cirrus

cirrus

Se găsesc la aproximativ 6 km deasupra Pământului, fiind formaţi din cristale de gheaţă. Ei sunt de culoare albă, iar dacă sunt nemişcaţi, acest lucru prevede o vreme frumoasă. Dacă se mişcă rapid pe cer, să vă aşteptaţi la o schimbare a vremii în 24 de ore.

2) Norii cirrostratus

cirostratus

Ei formează un înveliş deasupra cerului, şi sunt destui de subţiri încât să se poată vedea Luna şi Soarele prin ei. Dacă veţi vedea acest gen de nori, să vă aşteptaţi la o furtună între 12 şi 24 de ore după apariţie.

3) Norii cirrocumulus

cirrocumulus

Sunt nişte nori mici, de culoare albă şi pufoşi, părând ca nişte bucăţi de bumbac. De obicei apar iarna şi indică vreme frumoasă, dar rece. În regiunile tropicale, aceşti nori indică apropierea unui uragan.

4) Norii altostratus

altostratus

Sunt nori mai joşi, situaţi între 2 şi 5 km, ce au culoare albastru-gri; de obicei acoperă tot cerul şi semnalizează apropierea unei furtuni, a unei ploi sau a unei ninsori.

5) Norii altocumulus

altocumulus

Sunt nori gri şi pufoşi. Dacă vremea este caldă şi umedă, aşteptaţi-vă la o furtună în următoarele 12 ore.

6) Norii stratus

stratus

Sunt nori gri, joşi, care ating aproape Pământul. Prezenţa lor nu semnifică nimic în ceea ce priveşte starea vremii.

7) Norii stratocumulus

stratocumulus

Sunt tot nori joşi, de obicei de culoare gri, care, nu prevestesc nimic în starea vremii.

8 ) Norii nimbostratus

nimbostratus

În latină „nimbus” înseamnă „ploaie grea”; aşa că, imaginaţi-vă ce ar putea aduce un astfel de nor. Ei au o suprafaţă gri întunecată, ce este însoţită de nişte dungi negre, ce arată faptul că plouă sau ninge.

9) Norii cumulus

cumulus

Ei sunt nori albi, pufoşi, groşi, care de obicei semnifică vreme bună.

10) Norii cumulonimbus

cumulonimbus

Atunci când norii cumulus dezvoltă o formă de nicovală, datorită faptului că părţile lor superioare au fost platizate de vânturi, atunci se îndreaptă o furtună uriaşă, însoţită de obicei de tornade.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO