Cele mai sinistre 9 locuri din lume


Chiar dacă pare ciudat, locurile care induc teamă sunt destul de căutate de turiştii dornici de senzaţii tari, în special de americani. Să vedem împreună un top al celor mai sinistre locuri din lume:

1. Catacombele din Paris (Franţa)

catacombele-din-paris

Este vorba despre osurarul aflat sub cel mai fascinant oraş din lume, un tunel întins pe zeci de kilometri.

2. Pădurea Aokigahara (Japonia)

aokigahara

Se află la poalele munţilor Fuji şi este locul preferat al sinucigaşilor, în ultima jumătate de secol peste 500 de persoane punându-şi capăt zilelor, în acest loc.

3. Insula Poveglia (Italia)

insula-poveglia

Aflată în zona Veneţiei, aceasta a fost locul în care au fost izolaţi bolnavii de ciumă, iar mai apoi acolo s-a construit un spital de nebuni, care a fost, în final, abandonat.

4. Catacombele capucinilor (Italia)

catacombele-din-palermo

Aflate la Palermo, aceste catacombe datează din anul 1599, este locul în care călugării au fost abandonaţi după ce corpurile lor au fost deshidratate.

5. Castelul Machecoul (Franţa)

machecoul

A fost construit la anii 1400 de Gilles de Rais, despre care se spune că a fost un ucigaş în serie al copiilor, pe care îi supunea unor maltratări se*uale.

6. Castelul Leap (Irlanda)

castelul-leap

Fost loc în care erau ţinuţi şi toturaţi prizonierii, acesta are celule de detenţie săpate sub pământ şi mormane de oase uitate acolo de secole.

7. Mary King’s Close (Marea Britanie)

mary-kinge28099s-close

Este unul din punctele de atracţie ale oraşului Edinburg, locul în care erau închişi bolnavii de ciumă în anul 1645. Personajul principal al zonei a fost Dr. Rae, care îmbrăcat într-un costum ciudat avea grjia de aceştia.

8. Cimitirul St. Louis (SUA)

cimitirul-din-st-louis

Locul în care a fost îngropată vrăjitoarea voodoo Marie Laveau este vizitat zilnic de o mulţime de grupuri de turişti, care nu îndrăznesc să intre acolo neînsoţiţi.

9. Dealul crucilor (Lituania)

dealul-crucilor

Din anul 1831, pe acest deal au fost puse în jur de 50 000 de cruci, fiind un adevărat loc de pelerinaj al locuitorilor din această ţară.

Sursa: www.agenda.ro


Lasă un comentariu