Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Cele mai tari 10 bestseller-uri din lume


Cine nu a citit cel puţin un bestseller, probabil că nu a citit niciodată ceva cu adevărat important. Bestseller-urile sunt cele mai populare şi cel mai bine vândute cărţi din lume, iar acestea se împart în mai multe categorii: volume unice, volume în serie, cărţi pentru copii, etc. Iată 10 dintre cele mai bine cotate bestseller-uri clasice şi moderne:

1) Biblia

bible

Biblia este fără doar şi poate cea mai populară carte din lume. Pentru a fi publicată în varianta actuală, “Cartea Sfântă” a avut nevoie de aproximativ 2495 de ani, pentru a fi tradusă şi reinterpretata – începând cu anul 700 i.Hr. până în anul 1973 d.Hr. Conform revistei americane Business Week, au fost vândute circa 2,5 miliarde de exemplare în lumea întreagă, însă autorul britanic al seriei Top 10 of Everything, Russell Ash, susţine că Biblia s-a vândut în aproximativ 6 miliarde de exemplare pretutindeni.

2) Stăpânul inelelor (The Lord of the Rings)

stapanul-inelelor

The Lord of the Rings este deja un nume arhicunoscut, dacă nu în primul rând datorită cărţii lui J. R. R. Tolkien, cu siguranţă datorită filmului, care a rulat în cinematografele din lumea întreagă începând cu anul 2001. Trilogia a fost publicată în perioada 1954–1955 şi s-a vândut în circa 150 de milioane de copii pretutindeni. Tolkien publicase anterior încă un bestseller, spre amuzamantul celor trei fii ai săi, în anul 1937 – “The Hobbit” – vândut în 100 de milioane de exemplare. “The Lord of the Rings” s-a dorit a fi de fapt continuarea acestui roman-fantezie, însă ulterior s-a dezvoltat într-o lucrare mult mai amplă, de sine stătătoare.

3) Micul prinţ

Antoine de Saint-Exupéry a publicat în anul 1943 o carte care avea să rămână atât în memoria cât şi în sufletul tuturor: Le Petit Prince (“Micul Prinţ”). Vândută în 80 de milioane de copii, celebra nuvelă care a atras rapid atenţia publicului include şi câteva desene realizate chiar de autor, reproduse şi astăzi în diverse contexte.

4) Alchimistul

O Alquimista (“Alchimistul”) este de asemenea una dintre cele mai populare cărţi din lume, aşa cum sunt şi alte opere aparţinând celebrului Paulo Coelho. Publicată în anul 1988 în limba portugheză, cartea a fost vândută în 65 de milioane de exemplare în lumea întreagă.

5) Codul lui Da Vinci

codul-lui-da-vinci

Una dintre cele mai controversate cărţi din istorie este The Da Vinci Code (“Codul lui Da Vinci”) şi totodată una dintre cele mai bine vândute: circa 57 de milioane de exemplare. Cartea lui Dan Brown îşi permite să trateze subiecte delicate din lumea creştinismului, dar nu numai. Aceasta a beneficiat şi de o ecranizare în anul 2006, avându-l ca protagonist pe Tom Hanks.

6) Harry Potter

harry-potter

Harry Potter este celebră serie de romane SF care au propulsat-o pe autorea britanică J.K. Rowling în topul celor mai bogate femei din lume şi apoi pe Daniel Radcliffe printre cei mai bogaţi tineri actori de la Hollywood, după lansarea filmelor inspirate de acest bestseller. Volumele seriei au înregistrat în total vânzări de peste 400 de milioane de copii pretutindeni. Prima carte, “Harry Potter and the Philosopher’s Stone”, a fost lansată în anul 1997. Au existat zvonuri conform cărora volumul “Harry Potter and the Deathly Hallows” s-a vândut în 72 de milioane de exemplare în primele 48 de ore de la lansare, însă nu au existat dovezi concrete în acest sens. Se estimează că numărul real al copiilor vândute ar fi de aproximativ 44 de milioane.

7) Războiul stelelor (Star Wars)

Star Wars este de asemenea un nume cunoscut, atât datorită seriei de volume publicate începând cu anul 1977 până în prezent de diverşi autori, cât şi datorită celebrului film omonim, avându-l iniţial ca protagonist pe Harrison Ford. Exemplarele acestui bestseller au înregistrat vânzări de 160 de milioane de copii.

8 ) James Bond

James Bond a fost poate unul dintre cele mai râvnite roluri de la Hollywood din toate timpurile. Celebrul “spion” creat de Ian Fleming pentru cartea sa publicată în perioada 1953–1966 a fost pentru prima dată prezentat pe marele ecran începând cu anul 1962, sub forma agentului secret 007 interpretat de Sean Connery, pentru că apoi să devină unul dintre cele mai populare personaje din lumea filmului. Volumele “James Bond” scrise de Fleming au înregistrat vânzări de peste 100 de milioane de copii.

9) Supa de Pui Pentru Suflet

Chicken Soup for the Soul, în traducere, “Supa de Pui Pentru Suflet” reprezintă o serie de cărţi, fiecare alcătuită din 101 de eseuri motivaţionale, devenite foarte populare în lumea întreagă. Jack Canfield şi Mark Victor Hansen au publicat această serie incepeand cu anul 1997, iar până în prezent cărţile au înregistrat vânzări de circa 130 de milioane de copii.

10) Guinness World Records

Guinness World Records nu putea lipsi din topul bestseller-urilor. “Cartea Recordurilor” a fost publicată începând cu anul 1955 până în prezent, sub numele mai multor autori, fiind vândută ulterior în aproximativ 100 de milioane de copii în lumea întreagă.

Sursa: www.yuppy.ro


Lasă un comentariu