La şcoală, în timpul facultăţii, din presă, de la televizor, din cărţi sau de pe Internet învăţăm tot felul de lucruri despre lumea aceasta. Multe informaţii sunt reale, dar ne parvin şi cunoştinţe greşite. În lume, există serie de mituri, care s-au dovedit a fi false, dar care continuă să se propage şi să rămână în minţile oamenilor.
În acest articol, vom vedea un top al celor mai mari concepţii greşite din lume. O să vedeţi că multe lucruri chiar nu le ştiaţi!
1) Einstein a fost prost la învăţătură
Generaţii întregi, copii din întreaga lume au fost învăţaţi de faptul că genialul Einstein ar fi avut note foarte proaste la învăţătură, rămânând chiar şi repetent. E o concepţie greşită, căci Einstein chiar a avut note bune la şcoală, în special la matematică şi fizică. Puteţi citi mai multe în acest articol: A fost vreodată Einstein repetent la învăţătură?
2) Şoarecilor le place brânza
Şoarecilor le plac dulciurile, untul de arahide şi cerealele. Aşa că un baton de Snickers ar fi mult mai delicios pentru un şoarece decât o bucată de brânză.
3) Napoleon era scund
Celebrul împărat francez a avut parte de concepţia greşită cum că ar fi fost extrem de scund. Greşit! El a avut de fapt circa 1,70 metri, ceea ce semnifică o înălţime medie pentru secolele 18-19.
4) Edison a inventat becul
Edison a inventat multe lucruri, fiind de fapt unul dintre cei mai faimoşi inventatori din lume, dar becul n-a fost invenţia sa. Deşi a construit şi el un bec, pentru prima oară becul a fost inventat de către britanicul Joseph Swan.
5) Oamenii au evoluat din maimuţe…aşa grăit-a Darwin
Săracul Charles Darwin n-a afirmat acest lucru niciodată. El de fapt a spus că noi, oamenii, precum şi maimuţele, avem un strămoş comun, care a existat cu mult timp în urmă.
6) Vikingii purtau coifuri cu coarne
Coarnele, fiind simbolul Satanei, au fost aplicate şi pe coifurile pe care le-ar fi purtat vikingii; fiind un popor războinic şi sângeros, a-i prezenta pe vikingi cu acestecoarne, ar fi fost mult mai “diavolesc”. Dar vikingii n-au purtat niciodată aşa ceva.
7) Cristofor Columb credea că Pământul era plat
Poate că marele navigator genovez nu ştia cât de mare e lumea, dar nu se îngrijora că ar putea cădea cu vasul la marginea ei.
8 ) Pe diferite părţi ale limbii se pot distinge diferite gusturi
Pe limba omului nu există diferite zone de gusturi, ci pur si simplu unele zone ale limbii sunt mai sensibile decât altele.