Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Cele mai tari 8 forţe speciale din lume


forte-specialeFoarte mulţi dintre noi am auzit probabil de „Legiunea franceză”. Celor care le place sportul şi milităria, şi sunt, desigur, persoane foarte sănătoase, a ajunge în Legiunea franceză reprezintă aproape un vis. În lume, însă, sunt şi alte forţe speciale, în care viaţa de militar este una foarte dură.

Să vedem împreună un top al celor mai dure forţe speciale militare din lume:

1) Spetsnaz (Rusia)

spetsnaz

În timp ce în majoritatea regimentelor din toată lumea, antrenamentele militare sunt orientate către învăţare, Regimentele cu Scop Special ale Rusiei (SPETSNAZ), echivalentul Beretelor Verzi ale SUA, sunt create pentru a se îndura pedepse zilnice pentru militarii ce participă la antrenamente. Oricine poate renunţa oricând, căci SPETSNAZ îi doreşte doar pe cei rezistenţi şi care îndură dureri groaznice. Ei sunt învăţaţi nu să ignore durerea (căci e imposibil), ci s-o iubească.

Scopul antrenamentelor militare este acela de a se răni (se rup coastele, degetele, vertebrele etc.) Aceşti militari sunt excelenţi pentru misiuni de recunoaştere, dar şi ca bodyguarzi pentru înalte oficialităţi.

2) Comandourile navale franceze (Franţa)

comandourile-marine-franceze

Ei se mai intitulează şi „beretele verzi”, şi constau în 6 unităţi: Hubert, Trepel, de Montfort, de Penfentenyo, Jaubert, şi Kieffer. Fiecare unitate este antrenată pentru anumite sarcini speciale, ca de exemplu luptele subacvatice, lunetişti, lansări de rachete etc. Ele au fost create sub comanda lui Jacques-Yves Cousteau, ce a fost ofiţer naval în timpul celui de-al doilea război mondial.

3) MARSOC (SUA)

marsoc

U. S. Marine Corps Forces Special Operations Command (sau Comandamentul Operaţiunilor Speciale ale Puşcaşilor Marini ale SUA) este o forţă specială a Marinei americane care are ca principale scopuri recunoaşterea, acţiunea directă şi apărarea. Dacă sunteţi femeie, n-aveţi nicio şansă să ajungeţi în MARSOC, căci doar bărbaţilor li se permite să ajungă aici.

Antrenamentul lor cuprinde 4 faze. În cadrul lor se învaţă tehnici de luptă umăr la umăr, arte marţiale (Jeet Kune Do, Wing Chun, Karate, Jiu-Jitsu), Sayoc Kali (o tehnică de luptă filipineză cu ajutorul cuţitului).

4) MI-6 (Marea Britanie)

mi6

Când vorbim de MI-6, vorbim de James Bond. MI-6 este un departament autonom al serviciilor secrete ale Marii Britanii care are drept scop detectarea ameninţărilor care au loc la nivel global, şi neutralizarea lor înainte de a deveni periculoase. Nu oricine poate deveni agent MI-6; el trebuie să facă faţă atât fizic, cât şi psihic unor numeroase teste.

5) Beretele verzi ale Armatei Americane (SUA)

beretele-verzi

„Beretele verzi” reprezintă de fapt porecla lor. Numele lor oficial este „Forţele Speciale ale Armatei Americane”. Militarii „beretelor verzi” sunt antrenaţi pentru a face faţă războaielor non-convenţionale. Ei se ocupă, de exemplu, cu antrenarea populaţiei locale pentru a face faţă inamicului (au făcut acest lucru în Vietnam, Afghanistan, Iraq). În cazul în care nu există vreo rezistenţă locală, Beretele Verzi se infiltrează în spatele liniilor inamice şi neutralizează pe cât mai mulţi dintre ofiţerii inamici, împuşcându-i sau tăindu-le gâtul cu ajutorul cuţitului.

Oricine vrea să ajungă la Beretele Verzi ale Armatei SUA, trebuie să deţină aceste calităţi: inteligenţă, putere fizică, motivaţie, încredere, maturitate, stabilitate, judecată, putere de decizie, capacitate de lucru în echipă, influenţă şi abilităţi în comunicare.

Antrenamentele finale sunt foarte dificile, ca de exemplu, cărarea unor rucsaci extrem de grei, distanţă de 60 de km, neavând altceva la dispoziţie decât un simplu cuţit şi un pui viu. Dacă reuşeşte să facă un foc (dar nu i se dă niciun chibrit), el poate să taie puiul, să-l frigă şi să-l mănânce.

6) Shayetet 13 (Israel)

shayetet-13

În traducere înseamnă „Flotila 13”, iar motto-ul neoficial al acestei unităţi speciale este „Când lucrurile se înrăutăţesc, evreii devin nervoşi”. Shayetet 13 este una din cele trei unităţi de elită ale armatei israeliene, asemănându-se foarte mult cu „Delta Force”-ul american. Fiind specializaţi în salvări de ostatici şi acţiuni de anti-terorism, militarii lui Shayetet 13 sunt gata oricând să meargă în afara Israelului pentru a rezolva orice misiune. Cei care fac parte din această forţă specială se antrenează intensiv în Krav Maga, artele marţiale naţionale ale Israelului.

7) Delta Force (SUA)

delta-force

Denumirea oficială a acestei unităţi este 1st Special Forces Operaţional Detachment-Delta (Airborne)/1st SFOD-D (A), însă publicul larg foloseşte denumirea „Delta”. A fost înfiinţată în noiembrie 1977, la cererea preşedintelui Jimmy Carter, de către colonelul Charles Beckwith, un veteran al războiului din Vietnam, care fusese anterior şi ofiţer de legătură cu SAS-ul britanic, după modelul căruia a şi fost organizată.

Informaţiile oficiale despre Delta Force sunt foarte puţine, Pentagonul refuzând să facă orice comentariu despre această unitate, cele mai multe date provenind de la foştii militari. Unitatea este structurată pe echipe mici, de patru sau cinci oameni. Patru echipe formează o trupă, iar două trupe (asalt şi sniper) formează un escadron (în total fiind patru escadroane). Membrii săi sunt recrutaţi din rândul armatei terestre, în special din rândul Forţelor Speciale „Beretele Verzi” sau a unităţilor aeropurtate Rangers, deşi se pare că recrutează şi din rândul altor servicii, că de exemplul Corpul Puşcaşilor Marini (USMC). Centrul de antrenament, denumit Security Operations Training Facility, se afla situat la baza Fort Bragg, Carolina de Nord şi adăposteşte aproximativ 2500 de oameni. Dispune de clădiri pentru luptă de aproape, poligon pentru lunetişti, un bazin de dimensiuni olimpice, zid pentru alpinism, precum şi macheta unui avion de pasageri.

Antrenamentul constă în antrenament fizic, psihic, folosirea diferitelor tipuri de arme de foc, explozibili, tehnici de infiltrare, paraşutism (salturi HAHO/HALO), scafanderie (SCUBA – Self-Contained Underwater Breathing Apparatus). „Operatorii” Delta Force, cum sunt denumiţi militarii, se bucura de o mare autonomie şi flexibilitate. Uniformele militare sunt purtate foarte rar şi fără însemne distinctive sau nume, pentru a evita desconspirarea operatorilor. Ţinuta este foarte lejeră, fiind permisă purtarea părului lung, pentru a nu ieşi în evidenţă atunci când acţionează în haine civile.

Armamentul folosit de operatorii Delta este de ultima generaţie, arma individuală preferată fiind carabina M4, deşi armele armatelor străine sunt deseori întâlnite, că de exemplul automatele Kalaşnikov, tot pentru a trece neobservaţi.

8 ) Navy SEAL (forţele speciale ale Marinei Militare americane)

navy-seal

Forţele speciale ale Marinei Militare SUA au ca misiuni războiul neconvenţional, acţiuni directe, contra-terorism şi operaţiuni speciale de recunoaştere. Au fost înfiinţate în anii ’60, la iniţiativa preşedintelui J.F. Kennedy.

Stagiul de pregătire pentru SEAL (denumit BUD/S – Basic Underwater Demolition/SEAL) durează 26 de săptămâni şi sunt ţinute la Centrul Special de Luptă Navala (Naval Special Warfare Center ) de la Coronado, California. Pentru a putea acest stagiu, cursanţii trebuie să treacă o probă fizică eliminatorie care constă în:
– înot pe distanţă de 500 de yarzi în mai puţin de 10 min;
– 79 de flotări în 2 minute;
– 79 de abdomene în 2 minute;
– 11 tracţiuni fără limită de timp;
– 1,5 mile în bocanci şi pantaloni lungi în mai puţin de 10 min şi 20 sec.
Stagiul de pregătire este voluntar. Mulţi cursanţi renunţă în cursul stagiului (aproximativ 70 – 80 %). Tradiţia cere ca cel care renunţă să îşi scoată casca şi să o depună lângă un stâlp de care e legat un clopot şi să tragă clopotul de 3 ori.