Cele mai neobişnuite 6 închisori din lume


Nu întotdeauna locul de detenţie este un iad, aşa cum cred mulţi dintre cei care nu au avut de a face cu el. Există închisori unde infractorii găsiţi vinovaţi de justiţie pot câştiga un ban cinstit, se pot distra sau chiar petrece momente plăcute alături de familie. „Puşcărie, dulce puşcărie!” probabil că stă scris deasupra patului unora dintre deţinuţii cazaţi în închisorile prezentate de site-ul oddee.com, care ne demonstrează cât de ieşită din tipare poate fi, uneori, realitatea.

San Pedro (Bolivia): infractorii îşi plătesc singuri „cazarea”

inchisoare100

Circa 1.500 de infractori populează cea mai mare închisoare din Bolivia, închisoarea San Pedro din La Paz. Odată trecut dincolo de porţile ei, parcă te afli într-un mic orăşel de provincie. Copiii se joacă în curte, există restaurante, băcanii, frizerii şi chiar şi un hotel!

Nu există gărzi îmbrăcate în uniforme şi nici grile de metal la ferestrele celulelor. Aceasta relativă libertate are şi o explicaţie: deţinuţii trebuie să îşi plătească patul şi toate celelalte servicii şi cum mulţi dintre ei sunt prea săraci, sunt ajutaţi să îşi găsească de lucru în incinta închisorii pentru a face rost de banii necesari. Mai mult, că în orice alt loc de pe Pământ, banii fac diferenţa. Bogaţii beneficiază de celule de lux, cu baie privată, bucătărie şi televiziune prin cablu, plătind însă sume impresionante. În acelaşi sector, al infractorilor de lux, sunt amenajate săli de biliard şi automate de suc proaspăt.

Justizzentrum Leoben (Austria): o închisoare de cinci stele

inchisoare101

Confundată deseori cu o clădire de birouri, această închisoare îţi atrage atenţia prin designul sau impresionant pentru o clădire cu asemenea destinaţie. Puşcăria se afla în oraşul austriac Styria şi este făcută în cea mai mare parte din oţel şi …sticlă. Adio, sârmă ghimpată şi ziduri de cărămidă!

Kresty (Russia): cea mai aglomerată închisoare din lume

inchisoare102

Ridicată în Sankt Petersburg, aceasta puşcărie a ajuns celebră pentru densitatea ocupanţilor pe metru pătrat. Cu toate că are o capacitate de 3.000 de locuri în ea îşi ispăşesc pedepsele nu mai puţin de 10.000 de deţinuţi.

Unul dintre numeroasele efecte ale aglomeraţiei este acela că fiecare locatar are dreptul la nu mai mult de 4 metri pătraţi şi 15 minute la duş … pe săptămână! Încă din 2006 Vladimir Puţin a anunţat că va fi construită o nouă puşcărie, mult mai mare, care va prelua deţinuţii de la Kresty, urmând ca această clădire să fie scoasă la licitaţie pentru a deveni complex hotelier.

Sark Prison (Guernsey Island): cea mai mică închisoare din lume

inchisoare103

A fost construită în 1856 şi este, până la probă contrarie, cea mai mică închisoare din lume. Are fix … 2 locuri şi este încă folosită pentru o „cazare” de o noapte.

Aranjuez (Spania): Bine aţi venit în familie!

inchisoare104

Mergând pe principiul că un infractor are şanse mai mari să se reintegreze în societate după ispăşirea pedepsei dacă menţine contactul cu familia, conducerea acestei închisori a amenajat câteva celule pentru deţinuţi drept dormitoare familiale, cu personaje din desene animate pictate pe pereţi şi terenuri de joacă pentru cei mici. Închisoarea dispune de 36 de astfel de celule speciale.

Cereso Chetumal (Mexic): cine-i mai tare învinge!

În CERESO Chetumal nu s-au înregistrat evenimente violente în ultimii zece ani, un adevărat record în materie spun cunoscătorii. Care este explicaţia? Conducerea a stabilit că toate divergentele se rezolvă printr-o partidă de box. Beligeranţii îşi pun mănuşile iar cel mai tare învinge în ring, prin luptă dreaptă.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock