Cele mai ciudate 9 metode de a scăpa de cei morţi


Fiecare popor, civilizaţie, din toate vremurile, a găsit metode mai mult sau mai puţin convenţionale de a rezolva problema morţilor. Dacă tibetanii îi urcau pe munte şi îi lăsau să fie mâncaţi de vulturi, alţii în prezent, sunt supuşi criogeniei, în aşteptarea unor vremuri mai bune.

LiveScience a adunat câteva dintre cele mai inedite metode de trimitere pe lumea cealaltă a morţilor, în locuri şi timpuri diferite.

1) Turnurile Tăcerii

turnurile-tacerii

Iranienii care credeau în zoroastrism obişnuiau să-şi lase morţii expuşi animalelor şi elementelor naturii, pe o suprafaţă înaltă, pentru că erau convinşi că trupul este impur şi nu ar trebui să polueze Pământul după moarte, nici prin înhumare, nici prin arderea sa.

Aşa că morţii erau duşi către Turnurile Tăcerii, unde erau lăsate în voia naturii. Când se uscau de vânt şi soare, rămăşiţele osoase erau adunate şi dizolvate într-o soluţie doar de ei ştiută.

2) În copaci

morti-in-copaci

Triburile indigene din mai multe părţi ale lumii au descoperit că cea mai bună cale de a scăpa de morţi este aceea de a-i urca în copacii înalţi. În Australia, Columbia Britanică, sud-vestul Americii şi Siberia erau populare aceste practici. Morţii erau înfăşuraţi în nişte cârpe şi urcaţi în copaci, pentru a se descompune.

3) Înmormântări vikinge pe corăbii

corabie-vikinga

Vikingii din Evul Mediu trăiau şi mureau pe mare. După moarte, vikingii mai înstăriţi erau puşi pe un vas, unde se mai depozitau şi mâncare, bijuterii, arme şi câteodată chiar servitori şi animale. Corăbiile erau îngropate în pământ, incendiate sau trimise pe mare. Destinaţia vikingilor morţi era Valhala.

4) Înhumări la cer în Tibet

inmormantare-celesta

Visul omului de a zbura se realizează, în credinţa tibetanilor, după moarte. În loc să-şi îngroape morţii, tibetanii îi trimiteau în vârful muntelui şi îi lăsau acolo ca să fie mâncaţi de vulturi. Uneori corpurile erau unse cu făină şi lapte, pentru a se asigura că fiecare bucăţică pleacă de pe Pământ.

5) Lăsaţi în peşteri de neanderthalieni

pestera1

Înainte de a-şi îngropa morţii în mod corespunzător, în urmă cu 100.000 de ani, omul de Neanderthal îşi lăsă rudele moarte în peşterile din Europa şi Estul Mijlociu. Pentru aceşti oameni primitivi, peşterile întunecate şi misterioase păreau un loc potrivit pentru a face legătura cu lumea cealaltă, sunt de părere arheologii.

6) Plastinarea

plastinarea

Poate ideea de a-ţi trimite corpul să facă un tur al muzeelor din lume, ideea germanului Gunther von Hagens, nu pare cea mai fericită. Însă artistul om de ştiinţă are o colecţie impresionantă deja, iar tehnică să de păstrare a corpurilor este desăvârşită.

Implică disecarea cadavrului, îmbălsămarea părţilor într-un fluid şi repozitionarea lor, pentru a reface întregul. Expoziţiile sale au o imensă valoare educaţională.

7) Crematoriile din Bali

crematoriu-bali

Spre deosebire de funeraliile sumbre şi sobre întâlnite în majoritatea părţilor globului, hinduşii din Bali creează o atmosferă aproape de carnaval la moartea unuia dintre ei. Carele alegorice fac parada pe străzi, acompaniind corpul până în locul unde urmează a fi ars.

8 ) Criogenia

criogenie

Criogenia este o realitate a zilelor noastre, existând chiar companii care oferă aceste servicii. După moarte, trupul este introdus într-o soluţie de nitrogen lichid, pentru a se preveni descompunerea şi a fi pregătit să fie readus la viaţa când acest lucru va deveni posibil. Până atunci va sta la păstrare, la gheaţă.

9) Mumificarea

mumie700

Cu siguranţă cea mai cunoscută metodă de a trimite morţii pe lumea cealaltă este mumificarea practicată în Egiptul Antic. Metoda rezervată doar reprezentanţilor celor mai de seamă dintre muritori, mumificarea implică scoaterea tuturor organelor prin nas, inclusiv a creierului, şi umplerea spaţiului rămas gol cu materiale uscate.

Egiptenii erau convinşi că astfel sufletul era păstrat şi urma să înceapă călătoria către viaţa de apoi.

Sursa: www.ziare.com

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock