Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Cele mai vechi şi mai fascinante 6 calendare din lume (inclusiv calendarul dacic!)

  •  
  •  
  •  
  •  

calendar vechiRasa umană a parcurs un drum lung, de la vieţuirea în peșteri şi până la explorarea (cu ajutorul unor tehnologii avansate) a altor planete din sistemul nostru solar. Toate acest lucruri au devenit posibile datorită curiozității unora în determinarea mișcării corpurilor astrale pe cer. Ei au observat mișcările diverselor planete în spațiu, în fiecare zi şi noapte, şi au determinat viteza și locația lor pe cer. Peste o perioadă de timp, aceste persoane s-au adunat, au format o „asociație” și au început să publice rezultatele lor, pentru ca acestea să fie cunoscute şi de alţii.

De aici provine povestea apariţiei calendarelor; ele au existat în lume în diferite epoci şi în diferite civilizaţii. Acesta este şi scopul articolului de faţă, acela de a prezenta câteva din aceste minunate calendare.

1) Calendarul mayaş.

calendarul mayas 2

Calendarul civilizaţiei maya este unul remarcabil de precis și de complex. El este un aranjament de calendare utilizate în perioada pre-columbiană în America Centrală, în multe comunități din Guatemala și Mexic. Alături de calendarul aztecilor, calendarul mayaş este unul dintre cele mai complet înțelese calendare ale lumii.

El a devenit celebru odată cu posibila sa legătură cu „sfârşitul lumii”, eveniment care ar fi trebuit să aibă loc pe 21 decembrie 2012. Şi totuşi, contrar credinţei populare, calendarul mayaş nu a prezis „sfârşitul lumii” în 2012.

Calendarul mayaş utilizează trei sisteme paralele diferite de datare. Acestea sunt: datarea pe termen lung, Tzolkin (calendarul divin) şi Haab (calendar civil). Dintre acestea, doar Haab are o relație directă cu lungimea anului.

2) Calendarul aztec.

calendarul aztec 2

Calendarul aztec este o modificare a calendarului mayaş. Acesta constă dintr-un calendar agricol de 365 zile, precum și dintr-un calendar sacru de 260 de zile. Acesta este expus în prezent la Muzeul Naţional de Antropologie din Mexico City, Mexic. Ceea ce este fascinant cu privire la acest calendar este faptul că în fiecare an găsim o perioadă de câteva zile, necalculată, situată în afara calendarului, pentru a sărbători în mod liber. Există un total de cinci zile nedatate, la sfârșitul fiecărui an solar, care ar trebui să fie o fază de tranziție și de pregătire pentru anul viitor.

3) Calendarul egiptean.

calendarul egiptean

Istoria astronomiei egiptene datează din mileniul al 5-lea î.Hr. Calendarul lor reprezintă unul dintre cele mai vechi din lume, și debutează cu cercurile de piatră descoperite la Nabta Playa. Vechiul calendar egiptean civil avea un an, adică 365 zile, acestea fiind împărțite la 12 luni, câte 30 de zile pentru fiecare lună. Egiptenii aveau şi ei câte 5 zile suplimentare la sfârșitul fiecărui an. Lunile erau împărțite în trei săptămâni a câte 10 zile fiecare.

4) Astrolabul Canterbury.

astrolabul Canterbury

Acesta este un astrolab medieval, care datează din 1388. El a fost găsit într-o serie de săpături arheologice efectuate în Canterbury (Anglia) în 2005. Acesta este primul astrolab care a fost descoperit în timpul unei săpături arheologice. Astrolabul este un instrument care, cu ajutorul poziției Soarelui și a stelelor, permite utilizatorilor în a determina timpul și a determina latitudinea geografică.

5) Vechiul calendar indian.

calendarul hindus

Este cunoscut în mod tradițional ca „panchanga”. El se bazează pe ciclul lunar; cum o zi se măsoară ca timpul dintre un răsărit și altul, în mod similar, o lună este perioada de la un ciclu la altul de Lună. O lună lunară durează 28 de zile; un an se măsoară de la începutul unui sezon până la revenirea sa. Un an lunar este de 12 luni sau de 254 de zile solare. O lună suplimentară, cunoscută sub numele de „adhika”, se adaugă la calendar, la un interval de cinci ani, întrucât un an lunar este mai scurt decât un an solar. Fiecare lună este împărțită în două cicluri ale Lunii (lună nouă la lună plină și înapoi). Există patru anotimpuri într-un an și un sezon care este cunoscut sub numele de „rtu”.

6) Calendarul dacic.

calendarul dacic

Un articol despre vechile calendare fascinante ale lumii ar fi fost incomplet fără a prezenta şi calendarul dacic, calendarul strămoşilor noştri. NASA foloseşte ca reper pentru calcule calendarul mayaş, cunoscut pentru exactitatea sa, dar ignoră un calendar şi mai precis: calendarul dacic! Calendarul dacic este, în realitate, mult mai exact decât cel mayaş şi incredibil de apropiat de cel actual: 365,242197 zile ! Adică o eroare de 12 secunde (1234/100) pe zi!


  •  
  •  
  •  
  •  
Orgoni Crystal