5 produse inutile şi stupide ce pot fi cumpărate de pe Amazon

  •  
  •  
  •  
  •  

a href=”https://www.lovendal.ro/wp52/wp-content/uploads/produse-inutile-Amazon.jpg”>produse-inutile-amazonTrăim o epocă modernă, în care cumpărăturile pot fi făcute pe Internet, cu ajutorul magazinelor on-line. Putem spune că la ora actuală putem găsi aproape orice pe Internet… probabil că dacă aţi dori să cumpăraţi un tanc, nu cu greu l-aţi putea găsi. Trebuie doar să căutaţi unde trebuie 🙂

Poate cel mai mare site de vânzări on-line din lume este Amazon.com, o companie americană cu sediul în Seattle, Washington (SUA) cu o cifră de afaceri de 107 miliarde $ în anul 2015. Jeff Bezos este fondatorul companiei Amazon.com (1994), care în 1995 a fost lansată și online. A început cu vânzarea online de cărți și a continuat cu produse VHS, DVD, CD-uri cu muzică, programe de calculator, electronice, îmbrăcăminte, mobilier, jucării etc.

Dar, pe Amazon.com puteţi găsi şi produse cu adevărat stupide şi inutile. Iată o listă cu doar câteva din aceste produse inutile:

1) Dispozitivul de acupunctură „Îngerul păzitor”

ingerul-pazitorArată foarte ciudat şi mulţi habar n-au ce foloseşte. Adică, scuzaţi, în descrierea produsului se găsesc unele explicaţii: „Elimină durerea cronică, stimulează 344 de puncte de presiune în mână, produce aceleaşi beneficii ca cele ale acupuncturii tradiţionale, fără să fie nevoie de ace, uşurează stresul, oboseala şi insomnia”.

În momentul în care scriu acest articol, produsul nu se mai găseşte în stoc şi nici nu ştiu care a fost preţul său iniţial.

În schimb, unii utilizatori spun că i-au găsit un folos produsului. Iată ce spune unul dintre ei: „Nu ştiu ce face acest lucru, dar el este un înlocuitor bun pentru ariciul meu care mi-a murit. Odihneşte-te în pace, Prickles”.

2) Suport de laptop în faţa volanului maşinii

suport-pentru-laptop-in-fata-volanului-masiniiPare un produs inutil. În definitiv, cine ar avea nevoie de un asemenea suport situat în faţa volanului maşinii? Ori conduci, ori te uiţi la laptop? Oricum, acest dispozitiv nu costă mult… doar 24 de dolari! Plus taxele de transport.

Există însă unii oameni care îi găsesc acestui produs o anumită utilitate. Ca de exemplu, el poate fi folosit atunci când staţi într-o parcare şi aşteptaţi pe cineva. Sau le-ar fi util agenţilor imobiliari, care trebuie să se ducă la fiecare client în parte, fără a se întoarce la birou și trebuie să facă hârtiile în parcare, în maşină.

Însă, acum când au apărut smartphone-urile, ce pot face multe lucruri ca şi un laptop, aşa că nu mai văd utilitatea acestui suport…

3) Minereul de uraniu

minereu-de-uraniuAcesta costă 40 de dolari, sau, mai precis, doar 39,95 de dolari. La ce poţi folosi acest minereu de uraniu, care este şi radioactiv? Presupun că doar în scopuri educaţionale sau ştiinţifice. Un utilizator, mai în glumă sau mai în serios, spune că a folosit minereul de uraniu pentru a alunga furnicile din casă. Să-l credem sau nu!?

Firma care vinde aşa ceva, se mai ocupă în acelaşi timp cu vânzarea de contoare Geiger (pentru detectarea radiaţiilor), dar şi camere pentru fotografierea aurei psihice.

Un alt comentariu ironic făcut de un cumpărător Amazon nemulţumit sună cam aşa: „Am cumpărat acest produs în urmă cu 4,47 de miliarde de ani în urmă şi l-am deschis astăzi. Am observat că jumătate din cutie era goală…”

4) Cartea „Cum să evitaţi navele uriașe”

cum-sa-evitati-navele-uriaseSă dai 93 de dolari pe o carte, mi se pare enorm de mult. Doar dacă ar fi o enciclopedie sau un dicţionar, însă dacă e vorba de o simplă carte… Dar poate că nu e o carte obişnuită!

Proprietarii de ambarcațiuni de dimensiuni mici, uneori, ajung în calea navelor maritime mari, şi asta pentru că nu acordă atenţie normelor de transport maritim; de aceea, oamenii au nevoie să citească această carte! Dar oare n-ar fi mai simplu că atunci când vedeţi o navă uriaşă că vine spre voi, pur şi simplu să vă îndepărtaţi de ea?

Totuşi, nu lipsesc din review-urile de pe Amazon şi comentariile sarcastice. Iată unul dintre ele:

„Făceam jogging în jurul blocului, când deodată era aproape să mă lovesc de o navă uriaşă. Dar, datorită cărţii „Cum să evitaţi navele uriaşe”, am supravieţuit. Sper ca generaţiile viitoare să citească această carte care salvează vieţi”.

5) Unicorn pentru pisici

unicorn-pentru-pisiciSincer, am văzut la viaţa mea multe produse inutile, dar niciodată nu am găsit un produs inutil ca ăsta. De ce i-ai pune pisicii tale un asemenea corn din PVC, transformând-o într-un animal mitic, cum este unicornul? Chiar nu văd niciun motiv, credeţi-mă…

Şi cei care au cumpărat-o şi-au dat seama că au cumpărat o porcărie de produs. Iată doar câteva din opiniile lor:

* „Mi-am transformat pisica într-un gunoi”;

* „La trei săptămâni după ce am cumpărat acest produs, pisica mea a fost ucisă şi mâncată de un câine ce purta un costum Voldemort. Îmi vreau banii înapoi”.


  •  
  •  
  •  
  •