Un cercetător ne avertizează: până în 2100, oamenii vor fi înlocuiţi total cu o nouă specie, ce-ar putea semăna cu androizii din filmele SF!


android umanOamenii ar putea fi înlocuiţi în curând cu o specie „extraterestră” (străină), datorită ritmului actual al progresului științific din lume, scrie site-ul healthaim.com. Afirmaţia a fost făcută de către cercetătorul Seth Shostak de la Institutul pentru Căutarea Vieţii Inteligente Extraterestre (SETI) din California. Shostak spune că specia umană ar putea fi complet eliminată până în 2100.

El spune că oamenii vor fi înlocuiţi cu o specie mai dominantă, creată ca urmare a tehnicilor științifice avansate, ca de exemplu Inteligenta Artificiala (AI) sau CRISPR (editarea de gene). Avansul tehnologic și progresele înregistrate în aceste două domenii ar putea duce la apariția unor specii „extraterestre” (străine) până la sfârșitul anului 2100.

Într-un articol publicat pe 15 ianuarie 2016, Shostak spune că oamenii n-ar trebui să se teamă de auto-distrugere prin terorism şi schimbare climatică; acestea sunt lucruri destul de ușor de gestionat. Sunt însă alte trei progrese ireversibile, de care omenirea ar trebui să se teamă şi care ar putea avea loc în acest secol:

– În primul rând, oamenii ar putea înțelege în cele din urmă biologia la nivel molecular. Abilităţile vaste din domeniul geneticii vor permite oamenilor să vindece unele dintre cele mai mortale boli. Iar în viitor, copiii vor putea fi concepuţi prin inginerie genetică, astfel încât aceştia să fie „perfecţi”, să nu mai aibă boli.

– În al doilea rând, oamenii se vor extinde în spațiul cosmic până la sfârșitul secolului 21. Spațiul cosmic din apropiere, planetele și asteroizii ar putea fi surse de metale ca platina, zincul și cuprul, care să fie exploatate. Astfel, tot mai mulţi oameni îşi vor petrece timpul în spaţiul cosmic.

– În al treilea rând, dezvoltarea inteligenței artificiale generalizate prin dezvoltarea de roboți și tehnologii, nu va mai putea fi limitată doar la jocuri sau la manipularea treburilor casnice. Roboţii vor putea să gândească la fel ca oamenii și să efectueze munca oamenilor.

Shostak spune ca aceste trei evoluții vor schimba viitorul speciei umane până la sfârşitul acestui secol. Aducerea oamenilor în colonii spaţiale asemănătoare Pământului ar duce la speciație, în timp ce producerea prin inginerie genetică a copiilor, ar face o speciaţie şi mai importantă. (Speciaţia este un proces în urma căruia apar specii noi din cele existente. Apariția unei specii noi se poate realiza prin fie transformarea unei specii deja existente în alta, fie desfacerea unei specii în două sau mai multe specii noi).

Dar, speciaţia cea mai dramatică ar fi cea provocată de inteligenţa artificială generalizată. Rezultatul final ar putea fi o specie exotică, iar oamenii ar deveni complet de nerecunoscut la sfârșitul mileniului. Adică, vom fi un fel de androizi, din filmele SF…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO