Iranienii sunt unii dintre cei mai beţivi cetăţeni de pe planetă! Culmea e că în Iran consumul de alcool e interzis, iar cine e prins primeşte 80 de lovituri de bici!


musulman bereIranul este o ţară foarte ciudată. Înainte de 1979, când la conducerea ţării au venit fundamentaliştii musulmani, ţara a fost destul de progresivă și occidentalizată. Mulţi iranieni care s-au bucurat de libertăți considerabile înainte de 1979, nu au renunțat niciodată la aceste libertăţi avute și încă încearcă să se bucure de ele în spatele ușilor închise.

De exemplu, în Iran, consumul de alcool este interzis, acesta fiind contrar fundamentaliştilor islamişti. Pedeapsa oficială pentru consumul de alcool în Iran este primirea a 80 de lovituri de bici, o pedeapsă barbară pe care milioane de cetățeni o riscă în fiecare an, doar pentru a putea bea. Dar, deşi consumul de alcool e interzis, iranienii sunt mari beţivi, chiar cu riscul de a primi acele lovituri de bici. Se estimează că în Iran între 60 şi 80 milioane de litri de băuturi alcoolice sunt introduse ilegal în țară în fiecare an. În plus, există şi o imensă industrie internă care produce alcool ilicit.

Mulți dintre cei care beau în Iran, de asemenea, conduc în stare de ebrietate. De exemplu, în 2012, când s-au făcut mai multe teste de alcool printre şoferi, timp de o lună, s-a constatat că 26% dintre ei conduceau maşinile având alcool în sânge.

Că iranienii sunt nişte beţivi ordinari, o constată şi un raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, care spune că numărul de persoane care beau mai mult de 35 litri de alcool pe an este suficient pentru a propulsa Iranul pe locul 19 în lume, înainte de Rusia, Germania, Marea Britanie, și chiar Statele Unite. Aşadar, să nu mai aud prin presă că se spune că ruşii ar fi mari alcoolici! Să nu-i uitaţi pe iranieni, mai întâi!

Alcoolul este deosebit de popular în rândul tinerilor, care îl văd ca o modalitate de a scăpa de viața lor extrem de restrânsă. De ani de zile, autoritățile iraniene au refuzat să facă ceva în această gravă problemă socială, preferând s-o ascundă. Ca urmare, problema a devenit şi mai rea, deoarece mulți alcoolici nu au putut găsi un tratament corespunzător.

Încă o dată, se verifică teoria că e inutil să interzici într-o societate un viciu, ci mai bine îl legalizezi, controlându-l.


Lasă un comentariu