Doar 14 oameni din întreaga lume deţin cheile Internetului! Ei pot oricând să distrugă tot Internetul! Cine sunt şi cine-i controlează?


Internet 14 membriÎn fiecare an, 14 de persoane de elită folosesc chei secrete într-o ceremonie care controlează fiecare fibră de Internet la nivel mondial. ICAAN (The Internet Corporation for Assigned Names and Numbers – Corporaţia Internetului pentru Alocarea de Nume și Numere) este o organizație care se ocupă cu bazele de date secrete care controlează tot traficul site-urilor de pe planetă. În locuri secrete (ca de exemplu, unul aflat sud-vestul Los Angeles-ului), acești 14 oameni se întâlnesc de patru ori pe an, sub strictă securitate, pentru a debloca cheile Internetului.

În centrul acestui ritual se află generarea de chei criptografice secrete, altfel cunoscute sub numele de „Root Keys” (Chei Rădăcină). Aceste chei sunt biți complicaţi de coduri, care sunt generate cu software puternic, care este practic indestructibil în faţa atacurilor cibernetice. Procesul în sine este ca o scenă dintr-un film de spionaj, participanţilor scanându-se retina, iar tot locul este echipat cu senzori seismici.

De ce este acest ritual atât de important? Și ce înseamnă pentru noi, restul lumii? Într-un sens, bazele de date ICANN sunt ca o „piatră Rosetta” vie, care direcționează tot traficul site-urilor. Dacă cineva ar putea intra în aceste baze de date, ar putea face ravagii prin re-direcționarea cu rea intenţie a site-urilor. Astfel, întreaga lume ar putea fi aruncată în haos și s-ar putea produce daune financiare infinite în întreaga lume.

De fapt, ICAAN a fost recent supusă unei încercări de spargeri. Atacatorii au trimis e-mailuri false pentru a colecta parolele, care le-ar fi dat acces la funcționarea internă a organizației. ICANN a trimis un e-mail care a avertizat că „atacatorul a obținut accesul administrativ la toate fișierele din CZDS (Zona Centrală), inclusiv copii ale fișierelor zona din sistem. Informațiile furnizate de un utilizator CZDS ar fi fost descărcate de către atacator. Acestea includ numele, adresa poștală, adresa de e-mail, numere de fax și de telefon, precum și numele de utilizator și parola”. În acest fel, hackerii au dobândit acces la elemente esențiale ale sistemului ICANN, cum ar fi sistemele de date din zona centrală (CZDS), paginile wiki ale Comitetului consultativ guvernamental (GAC), portalul Whois de înregistrare domenii, precum şi blog-ul organizației. În timp ce acest atac nu a compromis nucleul sistemului, s-a dovedit că sistemul poate fi vulnerabil și că hackerii pot pătrunde oricând în el.

Comisia Europeană cere ca întreaga administrare a Internetului să iasă de sub această organizaţie (controlată subtil de guvernul SUA), iar controlul Internetului să revină ONU. Şi astfel au apărut discuţiile. Are SUA un control nejustificat asupra întregului Internet? Este Internetul controlat în secret de o clică de oameni? Cine sunt aceşti 14 oameni şi cum doar aceştia au control deplin asupra Internetului?

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock