Acest lucru va schimba totul! Oamenii de ştiinţă sunt aproape de a produce hidrogenul metalic!


hidrogen-metalicHidrogenul metalic ar putea schimba lumea, pentru că el are capacitatea de a fi un superconductor.

Hidrogenul este elementul cel mai comun de pe planeta noastră. Acesta este primul element din tabelul periodic și este un compus relativ „simplu”.

Oamenii de știință „s-au jucat” cu acest compus și au încearcat să-l facă metalic. Dar acest lucru nu este la fel de ușor cum s-ar părea la prima vedere. Hidrogenul, sub presiunea atmosferei, este ţinut într-o stare gazoasă. Atunci când se aplică o presiune mai mare, el poate deveni lichid. Când căldura este aplicată formei lichide, hidrogenul poate deveni solid. Având în vedere mai multe situații extreme, teoria spune că hidrogenul s-ar putea să se prezinte şi într-o stare metalică.

Metalele sunt, de obicei, bune conductoare. Ele conduc căldura, dar, mai important, ele conduc curentul electric. În prezent, elementul cel mai comun în conducerea electricităţii este cuprul. Cuprul este un bun conductor, dar este imperfect. Atunci când este folosit, el conduce o anumită cantitate de energie, dar, de asemenea, pierde destulă energie, de obicei sub formă de căldură.

Oamenii de ştiinţă speră ca hidrogenul sub formă metalică să fie un super-conductor, ceea ce înseamnă că va pierde foarte puțină energie, reţinând până la 99% din energie. Fără a produce deșeuri sau poluare, sistemele energetice, cum ar fi obținerea de energie electrică de la baraje sau cascade, vor deveni mult mai eficiente. Acest lucru poate transforma complet lumea energetică.

Problema cu care oamenii de ştiinţă se confruntă este aceea că ei au nevoie să obțină hidrogenul într-o formă metalică și să-l păstreze în această formă, pentru a fi capabili să-l folosească. Un fir metalic de hidrogen nu ar fi foarte util dacă ar trebui să fie păstrat la temperaturi și presiuni extreme, în mod constant. Cu toate acestea, se pare că oamenii de știință sunt aproape de a obţine această nouă tehnologie. Fiţi cu ochii în patru!

 

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock