Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Un profesor universitar crede că noul telescop spaţial Plato va descoperi civilizaţii extraterestre peste 15 ani! Vise…

150

telescop spatial 71Un profesor universitar este de încântat de perspectivele detectării de civilizații extraterestre cu ajutorul unui nou telescop spațial. Acesta, intitulat Plato (Planetary Transits and Oscillations of stars) este programat pentru lansare în anul 2024 de către Agenția Spațială Europeană. Și, după cum explică Coventry Telegraph, el va “avea un câmp vizual de 20 de ori mai mare decât telescopul spațial Kepler, lansat de NASA.”

Universitatea din Warwick descrie telescopul Plato:

Plato este un nou tip de telescop spațial: el va utiliza o serie de telescoape, decât un singur obiectiv sau oglindă. Plato va folosi aparate de calitate superioară și va avea avantajul de a observa în mod continuu spațiul cosmic, fără întreruperea răsăritului de Soare sau neclaritățile cauzate de atmosfera Pământului. Acest lucru va permite lui Plato de a descoperi planete mai mici decât Pământul și planete aflate la distanțe similare distanței dintre Pământ şi Soare. Până în prezent, doar câteva exoplanete mici au fost descoperite, aflându-se la o distanță faţă de stelele lor, comparabilă cu distanţa dintre Pământ şi Soare. Spre deosebire de misiunile anterioare, Plato se va concentra pe aceste exoplanete, care se așteaptă să semene cu propriile noastre planete ale sistemului solar.

Aşadar, Plato nu e singur telescop, ci este alcătuit din 34 de telescoape. Profesorul Don Pollacco de la Universitatea din Warwick este coordonatorul ştiinţific pentru misiunea Plato. El afirmă că “Plato va permite primul studiu sistematic al planetelor din apropierea sistemului nostru solar, pentru a detecta forme avansate de viaţă. Plato va schimba regulile jocului, permiţând detectarea planetelor asemănătoare Pământului și a eventualelor atmosfere care le înconjoară, semn al existenţei vieţii.”

Pollacco spune că poluarea ar putea fi detectată atunci când se studiază aceste atmosfere exoplanetare, ceea ce ar sugera prezența unor civilizații extraterestre. Profesorul explică: “Sunt anumite lucruri care nu ne-am aștepta să apară în mod natural, iar poluarea este cea evidentă (…) Vorbesc despre diferite tipuri de metale, care nu ar avea ce căuta în acea atmosferă (…) Acelea ar trebui să fie interpretate drept un semn de civilizație extraterestră.”

Pollacco mai consideră că, datorită progresului instrumentelor de cercetare spațiale, cum ar fi Plato, detectarea poluării în atmosfera unei planete din afara sistemului nostru solar, și, prin urmare, descoperirea unei civilizații extraterestre, va avea loc în următorii cincisprezece ani.

P.S. Eu mă amuz la asemenea ştiri. Dacă cercetătorii vor descoperi civilizaţii extraterestre peste 15 ani, atunci eu am să devin preşedintele României! Noi, oamenii, facem imensa greşeală să credem că, în cazul în care ar exista civilizaţii extraterestre, acestea ar trebui să urmeze modelul nostru de evoluţie. Adică, credem că o eventuală civilizaţie extraterestră va avea fabrici şi uzine, maşini şi oraşe, care să polueze, exact ca în cazul civilizaţiei umane… Să fie clar: în cazul în care mai există extratereştri în Univers (deşi eu mă îndoiesc de acest lucru), ei au evoluat total diferit faţă de noi!

Orgoni Crystal