Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Ferească Dumnezeu să vă înţepe meduza Irukandji… Aţi avea parte de o durere groaznică, pe care nici medicii n-ar putea-o alina!

532

meduza irukandjiSe crede despre ea că este cea mai veninoasă creatură din lume, deşi nu depăşeşte mărimea unei arahide. Este vorba de meduza Irukandji, ce preferă apele calde din Marea Barieră de Corali din Australia. Dar, la fel de bine ea se poate găsi în Marea Japoniei sau în apele din Oceanul Atlantic. Meduza e greu de văzut, dar are nişte tentacule care pot aplica nişte “lovituri” dureroase victimei sale.

Ferească Dumnezeu să fiţi atinşi de Irukandji. Aţi experimenta ceea ce victimele descriu ca “cea mai mare durere din viaţă”, o durere atât de mare încât abia o doză maximă de morfină abia ar putea ameliora cumplitele suferinţe fizice. Dacă aţi fi înţepaţi de această meduză, aţi putea supravieţui, dar şi muri; totul depinde de starea dvs. de sănătate şi de abilitatea vaselor dvs. de sânge de a suporta întreaga presiune. Nu există niciun antidot la înţepătura de Irukandji; medicii vă pot doar ameliora simptomele, dar nu veţi avea altceva decât să aşteptaţi. Problema e că împotriva durerilor atroce nici morfina nu ajută foarte mult… doar timpul vă va vindeca.

Să nu credeţi că înţepătura e extrem de dureroasă de la bun început; în primele 45 de minute, victima nu are decât o mică mâncărime şi un disconfort minor. Iadul însă începe după trei sferturi de oră. Victimele încep să aibă dureri mari de cap, de spate, şi suferinţe groaznice în muşchi, piept şi abdomen. În plus, pot apărea simptome ca greaţa şi voma. Dacă e lăsat netratat, “sindromul Irukandji” poate duce la edem pulmonar şi implicit la moarte.

Ştiţi ce dimensiuni are creatura care produce omului o asemenea suferinţă? Un diametru de doar 2,5 centimetri şi cântăreşte mai puţin de 30 de grame. Meduza are 4 tentacule foarte subţiri, aproape ca părul; ea este şi foarte bună înotătoare, putând naviga prin apele mărilor şi oceanelor la fel de repede ca un înotător olimpic!

Ne putem feri de ea? Nu prea… şi asta pentru că meduzele Irukandji sunt transparente şi mici. Am putea evita eventualele înţepături dureroase ale meduzei, doar dacă am purta un costum integral de înot, din cap până în picioare. Eu vă doresc din tot sufletul să nu aveţi parte în viaţa voastră de o asemenea experienţă…

 

Orgoni Crystal