Iar am mai descoperit o pareidolie interesantă: la fereastra unei clădiri apare figura misterioasă a unui extraterestru cu spatele încovoiat!


extraterestru in bloc 1Ştiu foarte bine ce înseamnă pareidolie: iluzie vizuală patologică, cauzată de o forţă imaginativă deosebită, care face ca bolnavul să perceapă figuri inedite, fantastice, conform definiţiei din DEX. Pe acest site am prezentat câteva articole despre pareidolie şi cum nişte imagini de la fereastră semănau cu nişte figuri bizare:

– doi ochi lucioşi şi diabolici: La fereastra unui bloc am surprins doi ochi lucioşi şi diabolici! Desigur că e pareidolie…

– două fantome la fereastra hotelului Traian din Iaşi: Sunt eu nebun sau am prea multă imaginaţie? Văd două fantome la ferestrele hotelului “Traian” din Iaşi…

În acest articol, voi vorbi despre o altă pareidolie pe care am întâlnit-o într-un videoclip la care mă uitam întâmplător pe YouTube. Exploram un mic videoclip despre puterile de mărire ale camerei video Panasonic HC-V250, o cameră de amatori, dar care are un zoom optic impresionant – 50x şi un zoom extins (i-zoom) de 90x. De asemenea, camera e capabilă chiar de un zoom digital de 3.000x, în acest caz calitatea imaginii scăzând drastic.

Cel care a efectuat testul zoom-ului cu Panasonic HC-V250 a focalizat camera pe o clădire aflată la sute de metri distanţă. Dar, în timp ce obiectivul camerei trecea pe la mai multe ferestre ale clădirii, am observat la una din ele ceva foarte ciudat, ceva care seamănă cu un extraterestru, care s-ar fi aflat în apropierea geamului. Aşa cum se vede şi din imaginea de mai jos, se poate distinge bine gura, nasul, capul, dar şi spatele încovoiat al posibilului extraterestru:

extraterestru in bloc 2

Pareidolie! Bineînţeles că e pareidolie… dar să presupunem prin absurd că acela ar fi un extraterestru adevărat. Ce căuta el la fereastra unei clădiri!?

 

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock