Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Aceasta este cea mai veche piramidă din lume: piramida circulară Cuicuilco din Mexic! Are 8.000 de ani vechime! Şi în ea s-au mai descoperit şi nişte figurine misterioase!

183
blank
Imagine: wikimedia.org (Commons Creative – free)

Istoria noastră e plină de enigme. Piramidele sunt prezente în fiecare colț al globului, putând găsi mii de piramide cu un design și dimensiuni diferite. De asemenea, există o mulţime de piramide nedescoperite în întreaga lume, care așteaptă să fie scoase la lumină. Suntem foarte familiarizaţi cu piramidele egiptene, cu piramidele mayaşe sau cu cele din Asia.

Dacă acum 2 luni, am vorbit în cadrul acestui articol (“Marea piramidă albă”, cea mai misterioasă construcţie antică din China! Deşi a fost fotografiată, ea a dispărut de pe faţa pământului! Unde!??) despre cea mai enigmatică piramidă din lume – “Piramida albă” din China, astăzi vom vorbi despre (probabil) cea mai veche piramidă din lume, piramida Cuicuilco, situată la periferia capitalei Mexicului, Mexico City. Aşa cum spuneam mai înainte, există cercetători care cred că această structură este cea mai veche piramidă de pe planetă.

Cuicuilco a fost descoperită în 1920 de către arheologul Manuel Gamio, care a observat o formațiune ciudată pe un deal natural. În 1922, un cercetător de la Universitatea din Arizona, Byron Cummings, a început săpăturile, eliminând un strat gros de lavă și alte materiale pentru a descoperi o piramidă circulară, repartizată pe patru niveluri și construită cu pietre brute. Conform măsurătorilor, piramida Cuicuilco este de aproximativ 18 de metri înălţime şi măsoară 20 de metri în diametru, în timp ce înălţimea sa inițială se crede ca era în jur de 27 de metri.

Situl arheologic de la Cuicuilco este acoperit cu un strat dens de lavă vulcanică, cunoscut sub numele “Pedegral de San Angel”. Câmpul de lavă acoperă o suprafaţă de aproximativ 80 de km pătraţi. Cercetătorii au descoperit, de asemenea, o stelă în apropierea piramidei de la Cuicuilco, aceasta fiind considerată o dovadă a legăturii dintre constructorii piramidei Cuicuilco și civilizația olmecă.

Spre deosebire de alte piramide, cum ar fi cea egipteană, întrebarea nu este cum a fost construită, ci când. Pentru a răspunde la acest mister, cercetătorii au luat în considerare lava care a acoperit piramida, sugerând că piramida Cuicuilco trebuie să fi fost finalizată înainte ca erupția vulcanică s-o fi acoperit cu lavă. Potrivit oamenilor de știință, această erupție a avut loc în urmă cu 8.000 ani, ceea ce este cu adevărat o provocare istorică, din moment ce cele mai vechi piramide americane se consideră a avea 2000 de ani vechime. Dar, în conformitate cu arheologia modernă, oamenii nu au fost de natură să creeze astfel de construcții în urmă cu 8.000 de ani. Ceea ce înseamnă încă o dată că ştiinţa se înşeală.

În 1924 numeroase figuri feminine sculptate în piatră au fost descoperite în piramidă. Ciudat, aceste figurine sunt foarte similare cu cele găsite în Europa perioadei paleoliticului. Printre figurine, cercetătorii au descoperit sculpturi misterioase care reprezintă ființe cu căști de protecție și costume ciudate, foarte asemănătoare cu costumele de scafandru moderne.

Faptul că piramida Cuicuilco este de aproximativ 8.000 de ani vechime indică faptul că cei care au construit piramidele de mai târziu din întreaga lume s-ar fi putut inspira de aici.

Misterioasă construcţie!

Orgoni Crystal