Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

„Marea piramidă albă”, cea mai misterioasă construcţie antică din China! Deşi a fost fotografiată, ea a dispărut de pe faţa pământului! Unde!??


Imagine: needpix.com (Commons Creative – free) + prelucrare proprie

În China s-ar afla una dintre cele mai misterioase piramide ale lumii, piramida Xian sau „marea piramidă albă”. Aceasta ar fi situată într-o zonă „interzisă” de autorităţile comuniste, aceste restricţii făcând dificilă posibilitatea de a vizita piramida şi a o fotografia. Cu toate acestea, unii au reuşit să ajungă acolo pentru a vedea această structură impresionantă.

Nu se știe exact când „Marea piramidă din China” a fost ridicată. Conform unor arheologi chinezi, piramida a fost construită în timpul dinastiei Hsia 2205-1767 î.Hr. Documente antice conservate într-o mănăstire veche din apropiere de granița mongolă descriu piramida Xian. Conform documentelor monahale, piramida era deja „extrem de veche”, atunci când s-a scris despre ea.  În văile din jurul piramidei Xian au fost ridicate alte zeci de piramide.

La începuturi se pare că piramida Xian a fost pictată în culori diferite pe fiecare pe cele patru flancuri. Partea de est a fost albastră-gri, la vest era albă, la nord neagră, iar la sud roşie. Trebuie remarcat faptul că şi alte monumente antice (mayaşe, aztece etc.) erau colorate diferit în cele 4 direcţii cardinale.

În timpurile moderne, primii occidentali care au văzut piramida chinezească au fost doi comercianți australieni. Mai târziu, în 1912, Fred Meyer Schroeder, un comerciant american a angajat un călugăr ca ghid, acesta spunându-i despre mănăstirea care conținea informații importante despre piramidă. Când Schroeder a inspectat piramida a observat că nu exista nicio intrare: „Am mers în jurul ei, în căutarea unei scări sau a unei uși, dar nu am văzut nimic”.

O gigantică piramidă albă, apărută ca din basm

Următoarea persoană occidentală care a văzut Marea Piramidă din China a fost James Gaussman, un pilot american. În timpul celui de-al doilea război mondial, Gaussman a zburat cu un avion de transport C-47, cu provizii, de la o bază americană din India. În timp ce zbura, Gaussman s-a confruntat brusc cu probleme la motor din cauza condițiilor de îngheț. Pilotul a coborât avionul la altitudine mai mică, în căutarea de temperaturi mai ridicate, în speranța că va dezgheța conductele de combustibil. Lui Gaussman îi era teamă că o să se prăbușească într-o zonă neexplorată din Tibet, India sau China; chiar dacă supraviețuia unui accident, nimeni nu l-ar fi găsit vreodată.

În timp ce zbura la o altitudine joasă, a observat brusc o vale largă şi plată în faţa sa. A observat piramida Xian, care i se părea a fi mai mare decât Marea Piramidă din Egipt. Motoarele lui Gaussman funcţionau acum corespunzător, iar pilotul american a înconjurat structura veche, înainte de a se întoarce la baza sa: „Am zburat în jurul unui munte și apoi am ajuns într-o vale. Imediat, am văzut o piramidă albă gigantică. Părea ca și cum ar fi venit dintr-un basm. Piramida era îmbrăcată într-un alb strălucitor. Ar fi putut fi din metal, sau dintr-o altă formă de piatră. Era albă pe toate laturile. Vârful său conţinea o bucată mare de metal preţios. Am fost uimit de ea.”

O piramidă imensă în mijlocul pustietăţii

Doi ani mai târziu, un alt pilot american, Sheahan, care a auzit de observaţiile lui Gaussman, a localizat cu succes piramida Xian. El a făcut o serie de fotografii, care au fost publicate pe 28 martie 1947 în „New York Times” (vedeţi imaginea de mai jos):

piramida Xian 1

În raportul său de informații, Sheahan a scris despre piramidă: „Nu e nimic în jurul ei; doar o piramidă imensă în mijlocul pustietăţii. M-am gândit că e extrem de veche. Cine a construit-o? De ce a fost construită? Ce se află este în interior?”

Arheologii chinezi au negat existența piramidei Xian în ciuda fotografiilor lui Sheahan!

În 1962, căpitanul Bruce Cathie, din Auckland, Noua Zeelandă, pilot de avion și cercetator OZN, a citit jurnalele lui Schroeder. Cathie a contactat ambasada chineză din Wellington și întrebat despre piramida Xian. Spre surprinderea lui, i s-a spus că nu există astfel de piramide în China. Mai târziu, autoritățile chineze s-au răzgândit și au recunoscut existența acestor structuri antice. Cu toate acestea, chinezii au subliniat că acestea nu ar trebui să fie caracterizate ca şi piramide, ci mai degrabă ca morminte funerare trapezoidale!

Un cercetător german reuşeşte să exploreze piramida!

Cercetătorul şi exploratorul german Hartwig Hausdorf a decis să călătorească în China, cu speranța că ar putea învăța mai multe despre această structură veche şi misterioasă. Hotărât să găsească adevărul din spatele „piramidei albe”, Hausdorf a călătorit în China de trei ori. În 1994, Hausdorf a intrat în „zona interzisă” a Chinei, în care se găseşte şi piramida Xian. Cu ajutorul unui cercetător chinez, Chen Jianli, un prieten de-al său, Hausdorf a reușit să obțină permisiunea de la ministerul de interne de la Beijing pentru a intra în zona interzisă de lângă Xian de trei ori, în martie și octombrie 1994 și în vara lui 1997. Hausdorf a observat repede cât de reticenți sunt chinezii au fost pentru a discuta despre piramidele lor.

Interesant e faptul că Hausdorf n-a reuşit să găsească niciodată piramida de la Xian; în schimb, neamţul a descoperit în zonă încă cel puţin 15 piramide; pe de altă parte, el a observat că pe părţile laterale ale acestor piramide erau plantaţi copaci, ceea ce înseamnă că autorităţile chineze au încercat pur şi simplu să ascundă aceste monumente extraordinare. Construcția acestor piramide mai mici din China este similară cu cea a piramidelor din Teotiahucan (în apropiere de exico City), cu trepte de lut, mai puţin spectaculoase decât piramidele din Egipt. Vârfurile acestor piramide din China sunt aplatizate, cum este cazul cu structurile de multe ori dreptunghiulare ale mayaşilor.

Hausdorf crede că această reţea de piramide ar putea face parte dintr-un sistem gigant de linii sacre, conform conceptului de „Feng Shui”. El a estimat vechimea acestor piramide la 4.500 de ani și spune că acestea au fost aranjate pentru a reflecta formele anumitor constelații din cerul nopţii, la fel cum unele piramide egiptene se crede că ar imita constelația Orionului.

Cine au fost misterioşii constructorii de piramide din China? Au fost membrii unei civilizații atlantide vechi, sau au fost, poate, giganții din trecut? Sau poate chiar extratereștrii?

Cum de a apărut şi a dispărut „Marea piramidă albă” pentru o bucată de vreme?

Cât priveşte gigantica piramidă Xian, de ce aceasta nu mai este de găsit acum, deşi a fost văzută de mai mulţi martori şi chiar şi fotografiată? Ce s-a întâmplat cu ea? Cum a apărut ea în material şi apoi a dispărut? Au distrus-o chinezii de pe faţa pământului în anii 50 cu ajutorul bombei atomice? De ce să fi făcut asta? Sau „marea piramidă albă” este o altă realitate al ţinutului fabulos al Shambalei?

P.S. În unele articole ale mass-mediei oficiale, se spune că martorii mai sus menţionaţi în acest articol ar fi confundat aşa zisa „marea piramidă albă” cu Mauzoleul Maoling, vechi de peste 2.000 de ani şi aflat la 40 de kilometri vest de oraşul Xian. Dar, cele două structuri nu pot fi în nici într-un caz confundate…


Lasă un comentariu