Misterul luminii verzi de pe ocean, pe care a văzut-o în miezul nopţii navigatorul Cristofor Columb


Cristofor Columb este cel mai cunoscut navigator din toate timpurile, el fiind creditat cu descoperirea Americii. Astăzi se ştie că America a fost descoperită cu multe secole înainte de fenicieni şi vikingi, dar ăsta e un alt subiect. Ceea ce ne interesează în cadrul acestui articol este altceva.

Pe 11 octombrie 1492, Columb a înregistrat ceva ciudat în jurnalele sale – un fenomen bizar care l-a tulburat mult pe marele navigator. Astfel, în miezul nopţii, de pe puntea navei Santa Maria, Columb văzu la marginea oceanului ceva strălucitor, de culoare verde, neregulat și care părea să se miște.

Au existat o mulțime de presupuneri cu privire la ceea ce a văzut Columb, care a fost atât de captivat încât a considerat că este necesar să le înregistreze. Explicațiile posibile au fost: lumina lumânărilor sau a focului de pe ţărmul îndepărtat al oceanului, oameni care vâsleau în timpul nopţii pe bărci sau pur și simplu ochii exploratorilor le-au jucat feste.

Însă, câteva secole mai târziu, un naturalist a sugerat ceea ce pare a fi cel mai probabil răspuns: viermii luminoși (sau viermii de foc).

Abia recent biologii au început să descopere secretele speciilor care ar putea fi responsabile pentru strălucirea misterioasă pe care Columb a văzut-o de pe puntea navei sale. Viermii de foc au puțin mai mult de 1 centimetru lungime și trăiesc în apele de coastă, unde Columb a navigat acum peste 6 secole. În timpul ciclului lor de împerechere, viermii înoată aproape de suprafață, iar strălucirea verde a femelelor îi atrage pe masculi, care își desfășoară dansul circular. Aşadar, este foarte posibil ca lumina misterioasă a lui Columb să fi fost dansul viermilor de foc…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO