Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Cum i-a păcălit navigatorul italian Columb pe indienii băştinaşi cu o eclipsă totală de Lună

  •  
  •  
  •  
  •  

blankÎntr-o nouă călătorie către Americi, în anul 1502, navigatorul italian Cristofor Columb a traversat Atlanticul cu patru nave. Însă, după ce au fost afectate de condițiile meteorologice mai dificile, o parte din ambarcaţiunile lui Columb au devenit instabile și au început să se descompună. Astfel încât, un an mai târziu, când a ajuns în Jamaica, Columb și echipajul său au rămas doar cu două nave.

Însă, Columb avea nevoie de ajutor. Iar acesta a venit de la băştinaşi, mai precis de la indienii Arawak. Aceştia au decis să-l ajute pe Columb, fiind impresionați de navele mari și de apariția ciudată a exploratorilor europeni. Astfel, băştinaşii le-au dat oamenilor lui Columb hrană şi provizii. Dar, la un moment dat, indienii Arawak s-au săturat de Columb și de oamenii săi și au refuzat să-i mai ajute în continuare.

Aceasta a fost o veste teribilă pentru Columb. Dar exploratorul italian mai avea o carte în mânecă. El era un excelent explorator; pentru a naviga pe glob, el s-a folosit de diagrame astronomice, precum și almanahuri care prezentau pozițiile lunii, dar și eclipsele lunare. Astfel, Columb avea un almanah care descria o eclipsă lunară totală ce urma să aibă loc în martie 1504, iar el a văzut acest eveniment astronomic ca pe o ocazie pentru a-i convinge pe localnici să-l ajute din nou.

Cu câteva zile înainte de eclipsă, Columb a vorbit cu indienii Arawak, spunându-le că Dumnezeu era foarte supărat pe ei, din moment ce refuzau să-l ajute. El le-a explicat indienilor că Dumnezeu „va face Luna întunecată” până când exploratorii vor primi din nou ajutor. Începând eclipsa totală de Lună şi văzând cum ea este „mâncată”, indienii Arawak s-au înspăimântat și au hotărât că nu ar trebui să-l „provoace” pe Dumnezeul exploratorilor albi, promițând să ofere din nou ajutor, dar rugându-l pe Columb să vorbească cu Dumnezeu pentru a reda aspectul normal al Lunii.

Chiar înainte ca eclipsa să se încheie, Columb a vorbit cu indienii, spunându-le că Dumnezeu i-a ascultat încă o dată și că Luna va reveni la starea ei inițială. Iar lucrul acesta chiar s-a întâmplat, dar nu datorită lui Dumnezeu, ci pentru că aşa era evenimentul astronomic.

Păcăleala lui Columb a funcţionat mai bine decât cineva şi-ar fi putut-o imagina vreodată, iar indienii Arawak au furnizat lui Columb și echipajului său mâncarea și proviziile de care aceştia aveau nevoie…

Foto: wikimedia.org (Commons Creative – free)

  •  
  •  
  •  
  •  
Reclame
Orgoni Crystal