Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Povestea lui Madame Rachel, escroaca care se lăuda că oferă „tinereţe fără bătrâneţe” chipurilor femeilor… Ce păcăleală!


madame rachelFie că este vorba de fântâna tinereţii sau de botox, oamenii au căutat întotdeauna modalități de a opri bătrânețea. În epoca victoriană (mijlocul şi sfârşitul secolului al XIX-lea), femeile nefericite de aspectul lor apelau la Madame Rachel și la costisitoarele ei „preparate arabe„. Dar, la fel de ireal ca şi fântâna tinereţii, machiajul oferit de Madame Rachel nu era nimic altceva decât un simplu mit.

Născută Sarah Rachel Russell în 1814, într-o familie de evrei, Madame Rachel şi-a început viața ca bucătăreasă şi ghicitoare. Cu toate acestea, ea şi-a găsit în curând o modalitate care s-o scoată din sărăcie şi s-o facă să trăiască în lux. Astfel, ea a început să păcălească femeile  din Londra, promițându-le frumusețe eternă cu un machiaj miraculos. Produsele sale erau făcute din ingrediente inutile, cum ar fi pământ și substanțe chimice periculoase, cum ar fi acidul clorhidric, dar femeile s-au înghesuit să ajungă la salonul ei de frumuseţe.

Popularitatea ei a apărut din pretențiile sale absurde  şi mincinoase. De exemplu, ea spunea că era mai în vârstă decât anii săi, păcălind oamenii să cumpere produsele ei, dacă vor să aibă un aspect mai tineresc. Mai convingător a fost pretenţia ei că o sfătuieşte pe însăşi regina Victoria în folosirea de produse cosmetice. Ca urmare, o mulţime de doamne au cheltuit sume amețitoare de bani pe produse care ar fi conţinut „rouă de apă de stâncă din deșertul Sahara”, când, de fapt, era vorba de apă amestecată cu tărâțe. Cel mai popular tratament cosmetic al lui Madame Rachel a fost „smălţuirea„,care nu era altceva decât o substanţă vâscoasă şi care costa peste 2.500 dolari, o sumă echivalentă din zilele noastre.

Dacă o femeie descoperea că a fost păcălită, nu putea face mare lucru. În epoca victoriană, machiajul era adecvat doar pentru actrițe și prostituate. În cazul în care soțul unei femei afla că aceasta se machia, ar fi putut constitui un motiv suficient de divorț. Aşadar, nu numai că îşi escroca victimele, dar Madame Rachel le şi şantaja.

Dar lucrurile nu mai puteau continua aşa. După ce o văduvă bogată, care nu mai avea nimic de pierdut, a adus-o Rachel la tribunal, cosmeticiana a ajuns la închisoare timp de 10 ani. Ai crede că domnișoara Russell şi-învățat lecția, dar, de îndată ce a ieșit, a fost arestată din nou pentru fraudă. De data aceasta, ea a murit în spatele gratiilor.


Lasă un comentariu