Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Podul suspendat Hussaini, cel mai periculos pod din lume! Traversează câteva sute de metri un râu uriaş, iar din el lipsesc o mulţime de scânduri!


Imagine: wikimedia.org (Commons Creative – free)

Într-o lume a zborurilor cu avioanele supersonice, putem uita uşor cât de greu se poate călători în unele părți ale acestei planete.

Locuitorii din zona Gilgit-Baltistan din nordul Pakistanului au fost rupţi de restul ţării până la 1978, din cauza terenului muntos și a lipsei de drumuri. Singura modalitate era aceea de a zbura cu un avion mic, dar această modalitate era accesibilă doar celor mai bogaţi. În 1978 a fost realizată autostrada Karakoram, dar totuşi, chiar şi aşa, călătoria în această zonă a rămas una cu multe dificultăţi, ca acum 100 de ani.

În această zonă, se găseşte poate şi cel mai periculos pod din lume de traversat, podul suspendat Hussaini, care traversează râul Hanza. Acest pod este făcut din frânghii şi scânduri, însă multe scânduri lipsesc, iar dacă vă aventuraţi pe acest pod, de multe ori vânturile puternice îl agită puternic.

Şi totuşi, în ciuda periculozităţii sale, podul Hussaini a devenit un fel de atracţie turistică, mulţi aventurieri dorind să-l traverseze. Dar cui plac aventurile, acest pod e perfect!

P.S. Există informaţii că acest pod ar fi fost „măturat” în timpul unui muson din 2011…

 


Lasă un comentariu