Parcă nu-mi vine a crede! O femeie a memorat un dicţionar englez-chinez, de 220.000 de cuvinte, în doar 19 zile! Ce minte are femeia aceasta…


dictionar englez chinezO ştire cu adevărat uluitoare am găsit-o pe site-ul chinatopix.com, de unde aflăm că o chinezoaică, identificată ca Li Yanzhi, a reuşit uluitoare performanţă de a memora toate cuvintele din dicționarul englez-chinez, care are 2.548 de pagini și 220.000 de cuvinte!

În vârstă de 51 de ani, femeia, divorțată de 20 de ani, a memorat acest dicționar, pentru că vrea să câștige bani pentru fiul ei autist în vârstă de 26 de ani, sperând să-i facă viaţa mai bună. Li Yanzhi a citit dicționarul începând cu august 2013, memorând cuvintele şi semnificaţiile sale, fiind capabilă să memoreze totul în doar 19 zile!

Fiind capabilă de a memora 220.000 de cuvinte este de o veste mare pentru femeie, deoarece pentru a lua Testul de competenţe în limba engleză din China, cineva îl poate trece doar dacă ştie cel puţin 6.000 de cuvinte în limba engleză.

Femeia mai spune că o altă tehnică folosită pentru a memora dicționarul și a-şi îmbunătăți vocabularul ei extraordinar este acela de răsfoire a 465 de reviste de limba engleză de la biblioteca universității unde ea lucrează. Marea dorinţă a femeii este aceea de a participa la o emisiune-concurs la televiziunea chineză denumită „Brain”, în care concurenţii testează puterea minţii.

Femeia mai vorbește și alte limbi, cum ar fi franceza, germana, japoneza, poloneza și rusă.

P.S. De ce nu şi româna, aş adauga eu? 🙂

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO