Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Regizorul filmului “Robocop” îl blasfemiază pe Iisus Hristos, comparându-l cu poliţistul-robot din filmul său SF!

115

RobocopProbabil că mulţi dintre voi aţi vizionat filmul “Robocop” (1987) sau “Poliţistul robot”, unul dintre cele mai bune SF-uri realizate vreodată. Subiectul filmului este următorul: Detroit – undeva în viitor – este teatrul crimei şi anarhiei şi este condus de o corporaţie mamut. Compania a dezvoltat un uriaş robot de luptă care, din păcate, a scăpat de sub control. Compania vede o oportunitate în a modifica robotul în momentul în care un poliţist este omorât  – Alex Murphy. Corpul lui Murphy va fi reconstruit şi montat în oţel şi primeşte numele de RoboCop. Acesta va deveni foarte eficient în lupta împotriva gangsterilor şi va fi următoarea ţintă pentru capul acestora, Boddicker, autorul moral al uciderii lui Murphy. Aşadar, un poliţist mort este reînviat sub forma unui robot.

Filmul a fost realizat de celebrul regizor Paul Verhoeven. Însă acesta, într-un interviu din 2010 acordat lui MTV.com, făcea o apreciere şocantă: tot filmul “Robocop” nu este altceva decât o alegorie a “învierii lui Iisus”, iar robotul erou nu este altceva decât un “Iisus american”! Blasfemie! Astfel, Verhoeven spunea în cadrul acelui interviu: “Desigur că Robocop este ca o poveste a lui Hristos. E vorba despre un tip care este răstignit după 50 minute, apoi înviat în următoarele 50 minute, iar apoi este ca un super-polițist al lumii, dar şi figura lui Isus, pentru că el merge pe apă la final”.

Este extrem de ciudată această alegorie între maşină şi Mesia. Ar putea fi comparat Hristos cu un robot? Desigur că nu! Au fost făcute asemănări între Hristos (răstignit la o cruce, prin palmele de la mâini) și împușcarea inițială a sergentului Murphy în film, a cărui mână este ţintită de o armă de foc. Verhoeven crede că Hristos, atunci când a revenit după înviere, a fost un fel de revoluţionar Che Guevara, care şi-a instruit adepții să pună mâna pe arme, la fel ca Robocop! A fost oare Iisus un revoluţionar violent!?? Desigur că nu! Atunci, ce rost au aceste comparații!? Parcă se vrea mai mult batjocorirea numelui lui Iisus Hristos… Oricum, n-ar fi pentru prima dată! Producătorii de la Hollywood întotdeauna au vrut să ne transmită asemenea idei controversate…

Orgoni Crystal