Cine a făcut aceste misterioase cercuri de nisip pe fundul mării? Secretul s-a aflat, iar răspunsul e incredibil!


nisip sculptat fundul mariiPrin 2013, scriam acest articol (Un utilizator a observat pe fundul Oceanului Atlantic urme ale unor şenile gigantice de tanc… Sau poate sunt urme ale monştrilor sau ale navelor extraterestre subacvatice? Există o explicaţie logică?), în care vorbeam despre nişte urme ciudate găsite pe fundul Oceanului Atlantic, ce seamănă cu nişte urme lăsate de şenilele de tanc. Explicaţia oficială dată atunci ar fi aceea că aceste urme ciudate de pe platoul submarin care se văd pe Google Earth nu reprezintă altceva decât urmele lăsate de vasele marine. Şi asta întrucât cartografia oceanelor este realizată cu ajutorul undelor sonare; iar harta rezultată este asemănătoare cu forma căii pe care o ia nava cu ajutorul căreia se face cartografia sonară.

Acum mai avem o enigmă, fiind vorba tot de nişte urme ciudate pe fundul mării, dar cărora li s-a găsit explicaţia! De mulţi ani, de prin 1995, cercetătorii au fost intrigaţi de modele circulare minunate, situate pe fundul mării, lângă Insula Amami Oshima din Japonia. Aceste structuri geometrice, sculptate din nisip, au fost desenate cu modele uluitoare. Cercurile au rămas un mister pentru mult timp, în ideea că cine ar putea crea aceste modele minunate sub ocean și de ce?

Dar, misterul puzzle-ului a fost rezolvat undeva prin 2011, atunci când artiştii misterioşi au fost surprinşi până la urmă de camerele de luat vederi. Aceste structuri în nisip reprezintă creaţia peştilor-balon de sex masculin, care astfel îşi atrag femelele. Cu ajutorul înotătoarelor, masculii desenează în nisipul peste care trec, dând naștere unor forme circulare uimitoare. În plus, îşi aduc şi mici bucăţi de scoici, pentru a-şi desăvârşi opera. Ce romantici sunt micii artişti!

E de necrezut ca o creatură atât de mică, de doa 12 cm lungime, are capacitatea de a face un lucru atât de frumos!

 

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO